Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ

Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, θα δώσει αύριο, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα, την επίσημη πρεμιέρα του έργου «Εχθρός λαός». Την παράσταση έστησαν εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μετανάστες, χωρίς να πάψουν - παράλληλα - να συμπορεύονται με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με μπροστάρη σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ.

Τα μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας αγωνίζονταν διπλά. Συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παράγοντας και πολιτισμό. Γιατί, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του, «Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής». Και επειδή «ο πολιτισμός και η τέχνη στα χέρια των καπιταλιστών έχουν μία και μοναδική ερμηνεία: εμπόρευμα - κέρδος», το ΠΑΜΕ αντιστέκεται και «στη σαβούρα που καθημερινά μας κατακλύζει» αγωνιζόμενο και «για το δικαίωμα στον πολιτισμό που προάγει τον άνθρωπο και αφυπνίζει συνειδήσεις».

Η πρόσκληση για την παράσταση αντιστοιχεί στην αγορά ενός λαχνού (5 ευρώ) για την οικονομική εξόρμηση του ΠΑΜΕ. Προσκλήσεις: στο ΠΑΜΕ, στα ταξικά συνδικάτα και στην είσοδο του θεάτρου.



.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: