Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ

Εργαζόμενοι-ες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Από σήμερα 16/1/2011 μπαίνει εισιτήριο (χαράτσι) 5 ευρώ και στα Κέντρα υγείας, που ήδη στα νοσοκομεία έχει εφαρμοστεί από την προηγούμενη εβδομάδα, με εντολή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ονομάζεται κατ’ ευφημισμό το συγκεκριμένο υπουργείο που χειρίζεται τις υποθέσεις υγείας, με όλα τα μέτρα αυτά που είναι ταγμένο να παίρνει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Σύμμαχοι σ’ αυτήν την πολιτική είναι η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο της υγείας που το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε δευτερεύουσες πλευρές της πολιτικής που ακολουθείται, αλλά και στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την υγεία.

Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας έχουν μείνει στην ύπαιθρο, αλλά και στα αστικά Κέντρα. Γνωρίζουμε δε πολύ καλά ότι οι όποιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας στην πραγματικότητα, σήμερα στηρίζονται στο ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, που με περίσσιο ζήλο πολλές φορές και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, προσφέρουν στους εναπομείναντες ανθρώπους της υπαίθρου, αλλά και των αστικών κέντρων.

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλουν ουσιαστικά να παραδώσουν πλήρως την Υγεία-Πρόνοια στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ξέρουμε ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πολλά χρόνια πριν την κρίση είχαν πάρει και ετοιμάζονταν να πάρουν και αυτά τα μέτρα, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας- Πρόνοιας γιατί υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Υπάρχει λύση που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες:
Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους-νες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους, νέους και νέες, μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, να συγκροτήσουν επιτροπές, να εμποδίσουν την είσπραξη του χαρατσιού, ως πρώτη αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, παίρνει και ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση.


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: