Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 23 ΙΟΥΛΗ Πλ. ΣΑΠΦΟΥΣ - ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της, σε κάθε εργαζόμενο που είχε κάποιες επιφυλάξεις. Την ίδια ώρα που δήθεν συζητούσαν με το σωματείο των Απεργών Χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο. Μαζί με το μεγαλοβιομήχανο Μάνεση κατέστρωσαν σχέδιο επέμβασης με ΜΑΤ και χημικά, ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς και τις οικογένειες τους.


Για να διαλύσουν τις απεργιακές φρουρές, δεν δίστασαν και πνίξανε με χημικά, ακόμα και τα γυναικόπαιδα που βρίσκονταν μπροστά στο εργοστάσιο.


Οι Χαλυβουργοί στον Ασπρόπυργο εδώ και εννέα μήνες έδιναν και δίνουν ένα ηρωικό και τίμιο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για να επαναπροσληφθούν οι 120 απολυμένοι συνάδελφοι τους, συνάδελφοι μας, για να δουλέψουν σε ανθρώπινες συνθήκες χωρίς καθημερινά ατυχήματα, που ορισμένες φορές είναι και θανατηφόρα.


Μέσα από τις Γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι χαλυβουργοί, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν και διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις, που οδηγούσαν στην άμεση λύση του προβλήματος, που είχε δημιουργήσει η εργοδοσία.


Όμως η κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, αντί να πάρει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και να προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα, προτίμησε το δρόμο της βάρβαρης και άνανδρης καταστολής, σε στενή συνεργασία με τον βιομήχανο Μάνεση και τους αυλικούς του.


Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον αγώνα των χαλυβουργών. Στόχος της είναι γενικά το κίνημα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και της φτωχιάς αγροτιάς, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι τα μέτρα που ετοιμάζει θα ξεσηκώσουν θύελλα λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων και θέλουν να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν το λαό και το εργατικό κίνημα, να υποκύψει στην μοιρολατρία, στο τίποτα δεν γίνεται και έτσι θα διαιωνίζεται η κυριαρχία της τάξης που υπηρετούν, η κυριαρχία των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων.


Τα κανάλια των εφοπλιστών και βιομηχάνων (ΣΚΑΙ κλπ.), τα έπιασε πόνος για τους (εργαζόμενους) απεργοσπάστες, αυλικούς του Μάνεση, που οι απεργοί δεν τους επέτρεπαν δήθεν να «δουλέψουν» να σπάσουν την απεργία.


Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να πάρουν θέση στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, να απορρίψουν την λάσπη και τις συκοφαντίες από τα κανάλια των εφοπλιστών και βιομηχάνων, από τους καλοταϊσμένους δημοσιογράφους αναλυτές και γενικά τους υποστηρικτές του κεφαλαίου, που θα παρουσιαστούν σαν υπερασπιστές στο (δικαίωμα στην εργασία) στη απεργοσπασία.


  
Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Ιούλη και ώρα 8.00 το βράδυ στη Πλατεία Σαπφούς σε πικετοφορία  καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς.

Μυτιλήνη 20/07/2012
Η Διοίκηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: