Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΣΕ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η βαρβαρότητα ξεχειλίζει από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η φοροληστεία η εγκατάλειψη και η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας έρχονται να ολοκληρώσουν την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Χωρίς ντροπή και επικαλούμενοι το δήθεν εθνικό καθήκον ετοιμάζονται να παραδώσουν την δημόσια περιουσία στους ντόπιους και κυρίως στους ξένους κερδοσκόπους.Πολύτιμα έργα, στρατηγικής σημασίας, όπως τα φράγματα και τα δίκτυα που με πολύ κόπο και κόστος φτιάχτηκαν, παραδίδονται στους κερδοσκόπους για να «σωθεί» η χώρα μας !

 
Οι ιδιωτικοποιήσεις αυξάνουν την τιμή του ρεύματος και χειροτερεύουν την ποιότητα ηλεκτροδότησης. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι κερδοσκόποι στους οποίους θα πωληθούν ή παραχωρηθούν μονάδες παραγωγής ή δίκτυα. Η ίδια η διαδικασία ιδιωτικοποίησης συνοδεύεται από φαινόμενα διαφθοράς και άνομου πλουτισμού. Διπλά χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αφού θα ζημιωθούν και ως πολίτες από την απώλεια ανυπολόγιστης αξίας ηλεκτροπαραγωγικών εγκαταστάσεων αλλά και ως εργαζόμενοι από την βέβαιη προσπάθεια των κερδοσκόπων να αυξήσουν τα κέρδη από την εργασία τους.
 
Κολόνα στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στη ΔΕΗ, της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ έτοιμος να συνδράμει στην ασφαλή παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους κεφαλαιοκράτες. Με τους απαραίτητους λεονταρισμούς των συνδικαλιστών του και με την αξιοποίηση της μεθοδευμένης μικρής συμμετοχής στις απεργίες, θα συγκατανεύσουν σε μια από τις επιλογές του κεφαλαίου για την λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Αυτοί που συμφώνησαν στην πώληση του 49% της ΔΕΗ στα πλαίσια του δήθεν μικρότερου κακού, που εξαφάνισαν την ασφαλιστική περιουσία και που βοήθησαν τα μέγιστα στον κατακερματισμό της ΔΕΗ, οδηγούν τους εργαζόμενους σε μια ακόμα ήττα. Ήττα που πηγάζει από τις αυταπάτες που καλλιεργούν στους εργαζόμενους για μια ισχυρή ΔΕΗ σε μια ιδιωτικοποιημένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Η υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας γενικότερα μπορεί να γίνει μόνο μέσα από :

  1. την ανατροπή των συσχετισμών μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα με την υπερίσχυση των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων. Την χρεοκοπία του συντεχνιασμού και τον συντονισμό κάθε συνδικαλιστή και κάθε συνδικάτου με το ΠΑΜΕ.
  2. την ξεκάθαρη στρατηγική στόχευση για μια ΔΕΗ 100% Δημόσια, ενιαία με απαγόρευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, κοινωνικοποιημένη και με εργατικό έλεγχο. Μια τέτοια ΔΕΗ έχει ανάγκη ο λαός, το περιβάλλον, η οικονομία και οι εργαζόμενοι.
  3. την άμεση οικοδόμηση μιας άλλης ΔΕΗ, των Εργατικών Συμβουλίων αναδεικνύοντας τον κάθε εργαζόμενο εν δυνάμει διαμορφωτή των εξελίξεων μέσα στην επιχείρηση.
  4. την συμβολή στην δημιουργία λαϊκού κινήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της.


αναδημοσίευση από τον blog της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΔΕΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: