Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μικρή όαση με υλικά της συντροφικότητας φτιάχτηκε στις 7-8 Ιούλη στο Νεστόριο Καστοριάς κατά την διάρκεια του 21 αντιιμπεριαλιστικού διήμερου κάμπινγκ της ΚΝΕ.

Το διήμερο αποτέλεσε μια ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία του ένοπλης ταξικής πάλης του λαού μας. Επίσης αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη πολιτική εκδήλωση μετά τις εκλογές και η μεγάλη συμμετοχή απο κάθε άκρη της Ελλάδας έδωσε απάντηση σε πολλούς.

Εκατοντάδες νέοι και νέες αντάμωσαν στο Νεστόριο στο μέρος όπου κάθε χρόνο γίνεται το river party, χόρεψαν σε παραδοσιακούς και επαναστατικούς ρυθμούς, έπαιξαν στο τουρνουά μπάσκετ αλλά και δροσιστικάν στα νερά του Αλιάκμωνα που περνούσε ανάμεσα απο τις σκηνές.


Έντονη ήταν και η συναισθηματική φόρτηση όταν οι νεολαίοι επισκέφτηκαν το Σάββατο 7 Ιουλίου το Βατοχώρι Φλώρινας για να τιμήσουν με την ανέγερση μνημείου μπροστά απο το ερειπωμένο δημοτικό σχολείο του χωριού τον υποστράτηγο του Δ.Σ.Ε Νίκο Θεοχαρόπουλου, τον θρυλικό Σκοτίδα ο οποίος σκοτώθηκε εκατό μέτρα ποιο πάνω στη τοποθεσία "Μάλι" απο όλμο.

Την Κυριακή το διήμερο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) της Κόνιτσας, και με την κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: 21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: