Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ CORFU TRANS

Σε απεργία πείνας βρίσκεται από την Παρασκευή ένας οδηγός λεωφορείου τουριστικής επιχείρησης. Ο λόγος για το Νίκο Πάγκαλη, που σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αιτία της κίνησής του αυτής, είναι τα χρήματα που του χρωστά η επιχείρηση, τα οποία υπολογίζονται περί τις 20.000 ευρώ. Και τα οποία όταν τα διεκδίκησε, τον απέλυσαν!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ.

Σε απεργία πείνας βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες, από την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ο Νίκος Πάγκαλης, οδηγός τουριστικού λεωφορείου στην τουριστική επιχείρηση Corfu Trans. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την ενέργεια είναι ότι ενώ η εταιρεία του χρωστάει δεδουλευμένα περίπου 20.000 €, όπως και σε άλλους συναδέλφους του, όταν τα διεκδίκησε και μετά από πολλές προσπάθειες, όχι μόνο δεν βρήκε ανταπόκριση αλλά τον απέλυσαν.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και με τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν όλο και πιο εντατικά, απλήρωτοι, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Στόχος τους, είναι η διόγκωση των κερδών των επιχειρηματιών πάντα σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται στην απελπισία ή στην εξάντληση όπως έγινε και με τις καθαρίστριες μεγάλου ξενοδοχείου που την προηγούμενη βδομάδα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου του τουρισμού και τα σωματεία τους αλλά και όλους τους εργαζόμενους τον νησιού, από τη μία να συμπαρασταθούν στον απεργό πείνας και από την άλλη οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουν τη λύση του προβλήματος και του συγκεκριμένου εργαζόμενου αλλά και όλων των εργαζομένων. Τα φαινόμενα εξαθλίωσης και απελπισίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κέρκυρα, δε θα σταματήσουν αν απέναντι στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου δεν ξεσηκωθεί ένα ταξικό, λαϊκό κίνημα που θα δώσει τέλος στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.


πηγή: corfupress.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα επρεπε ολοι οι κερκυραιοι να ειναι διπλα σε αυτον τον ανθρωπο που ειναι σε απεργια πεινας 11 μερες αλλα μαλλον τα ματια και τα αυτια μας κατι εχουν παθει οι τοπικοι φοροις και τα τοπικα καναλια ειναι απων.συγχαριτηρια εχω να πω σε αυτον τον ανθρωπο και καλη δυναμη