Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Λέσβος: Περιοδεία του Σταύρου Τάσσου σε χωριά και στο Νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και σε χωριά της Λέσβου ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοοίησε τις προηγούμενες μέρες στη Λέσβο ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ. 

Το Σάββατο το πρωί επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης και τη Μόρια και το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στην Αρίσβη, στη Νάπη και στην Αγ. Παρασκευή, συζητώντας με τους κατοίκους των χωριών.
Την Κυριακή το απόγευμα επισκέφθηκε την Αγιάσο, συζήτησε με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Την Δευτέρα 20 Απρίλη, ο  Σταύρος Τάσσος μαζί με στελέχη και μέλη του ΚΚΕ περιόδευσαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα καθώς και με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου και αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, η υποχρηματοδότηση έχει φτάσει σε βαθμό ασφυξίας, αφού ο προϋπολογισμός του 2009 από εκεί που ήταν 36 εκατομμύρια ευρώ, το 2013 έπεσε στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα συνεργεία, οι αμειβόμενοι με «μπλοκάκια», οι επικουρικοί γιατροί και οι προμηθευτές. Επίσης εξακολουθούν να παραμένουν, μέχρι και 7 μήνες, απλήρωτοι γιατροί και εργαζόμενοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες.

Σημαντικότατες είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο σε υγειονομικό, τεχνικό, διοικητικό όσο και σε γιατρούς.

Ο Σταύρος Τάσσος, με αφορμή τα παραπάνω, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι:

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια -και ιδιαίτερα κατά την τελευταία 6ετία της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης- ο τομέας της Υγείας βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων προκειμένου να υπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, η διέξοδος από την κρίση προς όφελός τους.
Στο πλαίσιο αυτό δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν μια σειρά από αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που είχαν ως στόχο τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους, την παραπέρα εμπορευματοποίηση του κρατικού τομέα Υγείας, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών».
Σημείωσε πως: «Αυτή την πολιτική θα συνεχίσει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης και σχεδιάζοντας νέες στην ίδια κατεύθυνση. Κι αυτό διότι η ουσία, το περιεχόμενο και οι στόχοι της αστικής πολιτικής δεν αλλάζουν, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση που τη διαχειρίζεται. Άλλωστε συχνά πυκνά τα στελέχη της το επιβεβαιώνουν, λέγοντας ότι "το κράτος έχει συνέχεια", δηλαδή το αστικό κράτος το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου».
Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους: «Να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης. Να σκεφτούν με κριτήριο ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις, υποδομές, εξειδικευμένο προσωπικό, επίπεδο επιστήμης και τεχνολογίας, που καθιστούν ρεαλιστικό το στόχο της πλήρους και δωρεάν ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας».
Και τόνισε: «Γι' αυτό απαιτείται το εργατικό λαϊκό κίνημα να απαιτήσει εδώ και τώρα καθολικές, σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους, πλήρη ανάπτυξη, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των κρατικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: