Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να δημιουργηθεί ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ, για τους σχεδιασμούς δημιουργίας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο, αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες, έχει ανοίξει έντονη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο. Συζήτηση που στηρίζεται τόσο στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου (στο συνέδριο του "Economist"), όσο και στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Γ. Σακελλαρίδη που ακολούθησαν, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση συζητά τη δημιουργία νέας αεροπορικής βάσης σε νησί του Αιγαίου.
Δηλώσεις που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν να διαφοροποιηθούν (π.χ. δηλώσεις Γ. Μπουρνούς, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ). Κοντά σε όλα αυτά προστίθενται και δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται "σε πληροφορίες που κάνουν λόγο πως ο κ. Καμμένος έχει στο μυαλό του την Ικαρία" (16/05/2015- huffingtonpost.gr). Τα επικίνδυνα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο, παρουσιάζονται με το επιχείρημα ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεται η χώρα απ’ τις τουρκικές προκλήσεις, όταν είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια δίνει κάλυψη στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει σε πόσο επικίνδυνες περιπέτειες είναι διατιθεμένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μπλέξει τη χώρα μας, μετατρέποντας επίσημα και το Αιγαίο (μετά τη Σούδα, το Άκτιο, τη Λάρισα κλπ) σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής.
Η στρατηγική αυτή, που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καμία σχέση δεν έχει με την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. 
Οι στόχοι αυτοί βάλλονται ευθέως από την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Ο λαός και ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και έχουν παλέψει εδώ και χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Η ΤΕ Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης, καλεί το λαό των νησιών μας και τους φορείς του να μην επιτρέψουν να εφαρμοστούν αυτοί οι σχεδιασμοί.
Να αγωνιστούν για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, να απαιτήσουν να απομακρυνθούν σήμερα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα και να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: