Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Για τα μέλη ομάδας με άμεση σύνδεση με κύκλους του αμερικανικού χρηματιστικού κεφαλαίου... Πώς και τόσο αυθόρμητη και οικουμενική αυτή η σιωπή;

Στη ζώνη του μυστηρίου

Στις 27 Απρίλη 2015, το 902 δημοσίευσε απόσπασμα παρέμβασης του Μάκη Παπαδόπουλου, Υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή "Ανατροπή" του Mega. 

Στην παρέμβαση αυτή, ο Παπαδόπουλος κατονομάζει τον Υπουργό Οικονομικών και πρώην σύμβουλο του Γ.Α. Παπανδρέου, Γιάνη Βαρουφάκη, την υπαριθμόν δύο του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην εργαζόμενη στο Ινστιτούτο Levy Ράνια Αντωνοπούλου (σύζυγο του προέδρου του Ινστιτούτου, Δημήτρη Παπαδημητρίου), και την σύμβουλο της κυβέρνησης Φουτζιμόρι Έλενα Παναρίτη, ως μέλη ομάδας με άμεση σύνδεση με κύκλους του αμερικανικού χρηματιστικού κεφαλαίου, περιλαμβανομένου του Τζορτζ Σόρος, και ως άτομα όντα σε θέση να βοηθήσουν με τους χειρισμούς τους αυτό το κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει.



Είναι προφανές σε όποιον δει το βίντεο ότι το θέμα δεν "ξεφεύγει" από τον Παπαδόπουλο σε κάποια στιγμή εκνευρισμού και ότι αποκαλύπτεται ενσυνείδητα και νηφάλια. Είναι επίσης γνωστό ότι η καταγγελία ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια στάσης του ΚΚΕ, που σπάνια "βγαίνει μπροστά" για τέτοιου είδους θέματα και φημίζεται για την προσεκτικότητά του και παροιμιώδη αυτοσυγκράτησή του.

Η αντίδραση ενός απ' τους προσκεκλημένους της εκπομπής είναι, ως τώρα, το μόνο "φυσιολογικό" ("φυσιολογικά" γραφικό) στοιχείο της ιστορίας. Ο Δ. Καμμένος (ΑΝΕΛ), καίει φλάντζες, χτυπιέται, ωρύεται και απειλεί, αρκετά σαφώς, τον Παπαδόπουλο ότι θα φάει μήνυση. Η αντίδραση του Παπαδόπουλου είναι χαρακτηριστικά "πέρα βρέχει". Δεν παίρνει τίποτε πίσω, δεν αλλάζει τη στάση του και τη διατύπωσή του στο παραμικρό.

Ερχόμαστε τώρα στα μυστήρια, που είναι πολλά. Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και:


1. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που στο twitter έχει διαψεύσει μέχρι και ότι το Γιάνης γράφεται με δύο "ν", δεν έχει, από όσο γνωρίζω, κάνει κιχ για το θέμα.

2. Η Έλενα Παναρίτη και η Ράνια Αντωνοπούλου, εξ όσων γνωρίζω, έχουν πιει το αμίλητο νερό.

3. Καμία απειλή μήνυσης ή οτιδήποτε ανάλογο, δεν έχει γίνει.

4. Κανένας Καρτερός, κανένας Ανανδρανιστάκης, κανένας Στάθης Σταυρόπουλος, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γράψει κανένα άρθρο ωρυόμενος για την αδίστακτη μαφία του Περισσού.

5. Δεν έχω δει ούτε ένα αυθόρμητο tweet που να εγκαλεί το ΚΚΕ για "πάτο", "ντροπή της ιστορίας του" και τα τοιαύτα, κανέναν να γελάει με την "συνωμοσιολογία του Περισσού", κανέναν τίποτα. Πλήρης, καθολική, απόλυτη σιωπή.

6. Το ίδιο σε όλα μα όλα τα ιστολόγια, είτε πρόσκεινται ανοιχτά στον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι.

7. Η αντιπολίτευση, που προσπαθεί να δημιουργήσει θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ για οτιδήποτε της κατέβει στο κεφάλι (εκείνος ο Άδωνις τρέχει σαν το Βέγγο, ματαίως, βέβαια, με ό,τι κάτσει), σιωπά εξίσου καθολικά και εκκωφαντικά για το συγκεκριμένο θέμα. Το ίδιο και οι οπαδοί αντιπολιτευτικών κομμάτων στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα.


Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα και πώς εξηγούνται τα παραπάνω μυστήρια, πείτε μου κι εμένα να μάθω! 

Μήπως αφορά με κάποιον τρόπο την εμπλοκή κύκλων των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ ως πρόσφατα και την αιτία υποβάθμισης Βαρουφάκη-απομάκρυνσης Παναρίτη από το Brussels Group

Μήπως αφορά και το γιατί μετά το σουτ στον Γιάνη και την παρέα του τα βρήκανε ΕΕ-ΣΥΡΙΖΑ στο πι και φι; Έστειλε κάποιο μηνυματάκι σε κάποιους (πολλούς) το ΚΚΕ ότι πέρασαν "κόκκινες γραμμές" (χο χο) εμπλέκοντας ΚΑΙ επιμέρους συμφέροντα των ΗΠΑ στο κεφάλι μας, και μήπως η αυθόρμητη μέχρι τελευταίου τουιτερά σιωπή τους ήταν σημάδι ότι ... το μήνυμα ελήφθη πεντακάθαρα; 
Πώς και τόσο αυθόρμητη και οικουμενική αυτή η σιωπή; Όλη η Ελλάδα, που φλυαρεί για τα πάντα, ήπιε το αμίλητο νερό για το συγκεκριμένο; Τόση Ομερτά; Τι λέτε, μπόιζ εντ γκέρλζ;

www.leninreloaded.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: