Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δώστε λεφτά για την Υγεία - Σταματήστε την κοροϊδία !!! (Του Βασίλη Ζιώβα *)

Όλα τα προηγούμενα χρόνια - και ιδιαίτερα κατά την τελευταία 6ετία της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης - ο τομέας της Υγείας βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων προκειμένου να υπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, η διέξοδος από την κρίση προς όφελός τους.
Στο πλαίσιο αυτό δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν μια σειρά από αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που είχαν ως στόχο τη μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους, την παραπέρα εμπορευματοποίηση του κρατικού τομέα Υγείας, την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, ως απαραίτητες προϋποθέσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.
Αυτή την πολιτική συνεχίζει, και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης αστικής κυβέρνησης και σχεδιάζοντας νέες στην ίδια κατεύθυνση. Κι αυτό διότι η ουσία, το περιεχόμενο και οι στόχοι της αστικής πολιτικής δεν αλλάζουν, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση που τη διαχειρίζεται. Άλλωστε συχνά πυκνά τα στελέχη της το επιβεβαιώνουν, λέγοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια», δηλαδή το αστικό κράτος το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου!!!
Γι΄ αυτό και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού 2/4/2015 καθώς και οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δεν ξεγελούν γιατρούς και υγειονομικούς, που έχουν εξουθενωθεί. Κανένα φως στο τούνελ δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο κυριαρχεί η κρατική υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση της υγείας.

Η σημερινή απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια υγεία- πρόνοια για ασθενείς και εργαζόμενους, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης. Αυτή η άθλια κατάσταση που κυριαρχεί δεν μπορεί να αναστραφεί, όσο δεν θίγεται και δεν καταργείται η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους τομείς, όσο η χώρα είναι προσδεμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Κανένα φως στο τούνελ δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια της πολιτικής «πρώτα οι δανειστές και η ανάπτυξη των κερδών», στα πλαίσια της πολιτικής του εξωραΐζει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει το ...δόγμα: Πρώτα οι ληστές-δανειστές και μετά η Υγεία- Πρόνοια, η Παιδεία… όλες οι κοινωνικές ανάγκες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπαίζει και εξευτελίζει ποικιλοτρόπως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τόσο θα αξιοποιεί τα λεγόμενα κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, τα οποία στοχεύουν στη συγκράτηση της αγανάκτησης των ανήμπορων! 

Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνη αλλά αυτό που δικαιούται. 
Για αυτό πρέπει να αποκαλύπτει τους σύγχρονους, "καλούς'' ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ - ΣΑΜΑΡΙΤΕΣ που ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ: ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ' Μ, ΝΑ Σ'ΑΛΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ, μέσω της λειτουργίας κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων!!! Που προωθούν την πολιτική της Ε,Ε στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας, ΠΑΝΤΟΥ. Αλήθεια έχουν συνειδητοποιήσει ότι σήμερα δεν βρίσκονται στην αντιπολίτευση αλλά στην κυβέρνηση; Αλήθεια πως είναι συνεπείς στις μνημονιακές υποχρεώσεις (250 εκ Ευρώ+ 200εκ+700εκ  σε δόσεις προς το ΔΝΤ, +500 εκ. δολ. στην Αμερικάνικη Λόκχηντ…) και άρπαγες των αποθεματικών των Νοσοκομείων, Δήμων, Περιφερειών κ.λ.π με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Πράξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε «χουντικού περιεχομένου»
 
Που καλό είναι να έχουν υπ΄ όψιν τα παρακάτω λόγια:

Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο... 

Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή

Dom Helder Camara (1909-1999 Βραζιλιάνος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος)

Να υπογραμμίσουμε, στο σημείο αυτό ότι στα κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια οι ανατροπές που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας (λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, άγριες πληρωμές των λαών για την υγεία κ.ά ).

Στην πράξη λοιπόν, καθημερινά, αποδεικνύεται σε ποιούς είναι δεσμευμένη η κυβέρνηση. Δεν είναι δεσμευμένη απέναντι στο λαό, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στους φαρμακοβιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους οι οργανισμοί αυτοί υπηρετούν. Γι αυτούς βρίσκει και εξασφαλίζει ζεστό χρήμα στην ώρα που το θέλουν, ενώ για το λαό εξασφαλίζει «λιτό βίο» και ξαναζεσταμένα λιτά πιάτα.

ΑΓΩΝΑΣ λοιπόν για πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς περικοπές και πλαφόν. Ο λαός δεν θέλει ελεημοσύνη αλλά αυτό που δικαιούται.  ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ;;;

Ζιώβας Βασίλης                                                                                       
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: