Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Με τις γιαγιάδες της Σκαμιάς ή με τα ζόμπι των Βρυξελών; (Του Μάνου Δούκα)

ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΑΜΙΑΣ ... Ή ΜΕ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ;
Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ Η Η ΕΛΛΑΔΑ...

Είπαν ότι:
- Θα μας βγάλουν απ τη Σέγκεν αν δε σφραγίσουμε τα σύνορά μας με την Τουρκία.
- Θα κάνουν σύνορα της ΕΕ τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
- Μας δίνουν 6 βδομάδες να λύσουμε το πρόβλημα με τις ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη.
- Δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης 400.000 προσφύγων στη χώρα μας πρότεινε ο Βέλγος υπουργός εσωτερικών.
- "Πους μπακ" στη θάλασσα ... μας ζητάνε να κάνουμε ... δήλωσε ο υπουργός μετανάστευτικού Μουζάλας.
- Να σφραγίσουμε τα βόρεια σύνορα, να κρατήσουμε όλους τους πρόσφυγες στα νησιά με αντάλαγμα την ελάφρυνση του χρέους ... πρότειναν επίσημα οι Finantial Times.


Αλλά και ...
- Το ΔΝΤ προτείνει στην ΕΕ, να χρησιμοποιηθούν οι πρόσφυγες που ζητάνε άσυλο σαν εργαζόμενοι - όμηροι σε επιχειρήσεις με μισθό χαμηλότερο από αυτόν που παίρνουν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.
- Άλλη πρόταση του ΔΝΤ προς την Ε.Ε είναι ότι πρέπει να διαχωριστούν οι "πρόσφυγες" από τους "οικονομικούς μετανάστες" ώς εξής : Με πτυχία και ειδικότητες που τις χρειάζονται οι ευρωπαϊκές χώρες και από κατεστραμμένες πατρίδες που είναι αδύνατον να ξαναγυρίσουν σε αυτές όπως η Συρία (πρόσφυγες) και σε εργατικά χέρια φτωχών χωρών όπως το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, ο Σομαλία κ.λπ που μπορούν να τους επιστρέψουν πακέτο πίσω όταν πια δεν θα τους χρειάζονται (οικονομικοί μετανάστες).
- Τουλάχιστον 25.000 παιδιά-πρόσφυγες που έχασαν τους γονείς τους στο έλεος των δουλεμπόρων. Όχι των δουλεμπόρων της Τουρκίας, αλλά των δουλεμπόρων της πολιτισμένης Ευρώπης. 


Όλες αυτές τις ειδήσεις (και τις φωτογραφίες), τις βρήκα σήμερα σε τοίχους φίλων μου. 


Ελάτε ρε ευρωπαιστές να μου δείξετε τις αρχές της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της ισότητας, που πρεσβεύουν αυτά τα τσακάλια της ΕΕ. Ελάτε να μου πείτε τι χειρότερο πρέσβευε ο Χίτλερ κι ο Μουσολίνι;

Συγκρούονται δυο διαφορετικές - εχθρικές λογικές, ηθικές, αντιλήψεις, ιδεολογίες : Αυτή των κατοίκων της Λέσβου και των άλλων νησιών, η δική μας δηλαδλη, με αυτή των ανθωποφάγων βρυκολάκων της ΕΕ και των κρυπτοφασιστικών αποβρασμάτων υποστηρικτών τους στην Ελλάδα. 

Πως λέτε άραγε να συνεχιστεί η ιστορία; Τι θέση θα πάρει άραγε η Ελληνική κυβέρνηση; Με τις γιαγιάδες της Σκαμιάς ή με τα ζόμπι των Βρυξελών;


 manos doukas fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: