Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ ... Πάνω από 2 εκ. ΕΥΡΩ σε επιδοτήσεις της ΕΕ ... χορηγούνται σε φασίστες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε με 600.000 ευρώ, για το έτος 2016, την ομαδοποίηση φασιστικών κομμάτων “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία” (APF – Alliance for Peace and Freedom), της οποίας βασικό μέρος είναι η Χρυσή Αυγή.

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν τα έτη 2014 - 2016 σε κόμματα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, παρόλω που το 2014 η ΕΕ είχε αποφασίσει τη ... σκλήρυνση των όρων χρηματοδότησης των ακροδεξιών κομμάτων. Είχαν πει τότε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επιδοτούνται αντιδημοκρατικά κόμματα.

Αλλά, στις 22/10/2014 στο Στρασβούργο, αποφασίστηκε ότι αυτοί οι νέοι σκληροί κανόνες δεν θα τεθούν σε ισχύ παρά μόνο από τις αρχές του 2017. Οπότε μέχρι τότε τους δίνουμε ένα ποταμό ευρώ.

(Τα στοιχεία από έρευνα του σουηδικού αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού Ιδρύματος Expo. Ιστοσελίδα "expo.se")

Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για τη διοργάνωση συνάντησης ναζιστικών/φασιστικών κομμάτων στη Στοκχόλμη τον Μάη του 2016, με οργανωτή το “ίδρυμα” του APF, Europa Terra Nostra (Ευρώπη Δική μας Γη). Στην “Συμμαχία για την Ειρήνη και την Ελευθερία”, πρόεδρος είναι ο Ιταλός φασίστας, επικεφαλής της Forza Nuova, Roberto Fiore και αντιπρόεδροι ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο εκδιωχθείς πρόεδρος του φασιστικού British National Party, Nick Griffin.

Μάνος Δούκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: