Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"ΑΠΕΡΓΙΑ" Ή ΑΠΕΡΓΙΑ ;

Κάθε βδομάδα (το πολύ κάθε δεκαπέντε μέρες) η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «προγραμματίζουν» από μια απεργία, ένα συλλαλητήριο, ένας κλάδος στάση εργασίας σήμερα, ένας άλλος αύριο…

Οι μόνοι που από την επόμενη των εκλογών είναι στους δρόμους - τονίζοντας συνεχώς ότι έρχονται τα χειρότερα - θέλετε δεν θέλετε να το παραδεχθείτε, είναι το Π.Α.ΜΕ, κάποιοι λένε ότι έσυραν στο "χορό" και τη ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ που κάτι έπρεπε να κάνουν και αυτές.

Και 24ωρες απεργίες κήρυξε και 48ωρες και συλλαλητήρια. Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών μπορεί να μην τα είδατε σε τηλεοράσεις να μην τα ακούσατε σε ραδιόφωνα αλλά τα πληροφορηθήκατε σίγουρα. Όπως, θα πληροφορηθήκατε και το κόλπο με τις διώξεις απεργών που κατέβηκαν σε απεργία “χωρίς να την έχει προκηρύξει το αντίστοιχο ανώτατο «συνδικαλιστικό» τους όργανο”.

Λέω εγώ με το φτωχό μυαλό μου. Κλαίτε και οδύρεστε κύριοι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι διοργανώνουμε ξεχωριστές απεργίες, ότι διασπάται η δύναμη των εργαζόμενων; Έχω μια πρόταση:

Από την ερχόμενη Δευτέρα κήρυξη γενικής απεργίας μέχρι την οριστική απόσυρση όλων των μέτρων (για ένδειξη καλής θέλησης μπορείτε να αφήσετε ένα μη ουσιώδες μέτρο εκτός) χωρίς ημερομηνία λήξης. Ή παίρνουν πίσω τα μέτρα τους ή κάθε μέρα κάθε ώρα θα μας βρίσκουν στο δρόμο.


Προκηρύξτε την, τολμήστε και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε αυτούς που ξέρουν. Δεν εννοώ μόνο το Π.Α.ΜΕ αλλά και τους ανθρώπους και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν «εγκλωβιστεί» σε αυτού του τύπου τον ΓΣΕΕ-συνδικαλισμό. Και τέλος πάντων αν δεν θέλει η ηγεσία, να το καταγγείλουν και να το αποκαλύψουν οι υπόλοιποι και ξεκινάμε…

Είστε;

Aristeri Poria

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: