Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΑΥΓ. 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
(ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ)
ΙΚΑΡΙΑΣ - ΦΟΥΡΝΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι (καμαριέρες, καθαρίστριες, μάγειροι, μαγείρισσες, σερβιτόροι, σερβιτόρες, εργαζόμενοι στη λάντζα, κλπ).
Όλα τώρα εξαρτώνται από εσένα!!

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 
Μην περιμένεις να κατανοήσει κανείς από την κυβέρνηση και την εργοδοσία τι περνάς καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Αυτοί θέλουν να σε πάνε σε σύνταξη στα 65, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα μπορείς ως τότε να δουλέψεις. Δεν θα αντέξεις! Αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις με νύχια και με δόντια να είσαι ως τότε ικανός για εργασία, δεν θα σε θέλει κανείς εργοδότης στη δουλειά. Για αυτούς θα είσαι αντιτουριστικός, αντιπαραγωγικός, αργός.

Ο σκοπός τους είναι να γίνεις, όσο είσαι ακόμη νέος, ακόμη πιο φτηνός, αναλώσιμος, ευέλικτος. Κι όταν φτάσει η ώρα της σύνταξης να έχει τόσο επιβαρυνθεί η υγεία σου που να πας κατευθείαν από τη δουλειά στον τάφο. Γι’ αυτούς λεφτά υπάρχουν μονάχα για τους εργοδότες κι όχι για συντάξεις.
  • Έκαναν με νόμο το παιδί σου δούλο, να δουλεύει ολημερίς με 500 ευρώ.
  • Κατάργησαν κι αυτό το 8ωρο που με αίμα επέβαλαν οι προηγούμενες γενιές εργατών, για να δουλεύεις όποτε, όσο και όπως θέλει το αφεντικό.
  • Έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία για να σε στείλουν να ξοδέψεις κι αυτά που δεν έχεις, μήπως και μορφώσεις τα παιδιά σου, μήπως και αποκαταστήσεις την υγεία σου στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται υγεία και παιδεία.
  • Ξεπουλάν ακτές, λιμάνια, βουνά, ενέργεια, κι ότι ακόμη βρουν εύκαιρο, για να ταΐζουν εσαεί μια χούφτα πλουτοκράτες που ζουν έτσι κι αλλιώς σε βάρος μας, αφού είναι τα παράσιτα που ρουφάνε τον κόπο της δουλειάς μας.
Τι άλλο περιμένεις για να ξεσηκωθείς;;;;

Δεν πάει άλλο. Μην αποδέχεστε τον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάχνουν για μας και τα παιδιά μας. Ήρθε η ώρα του αγώνα και της ανατροπής τέτοιων πολιτικών επιλογών. Το μέλλον μας ανήκει.
Εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά επαγγέλματα. Την Τρίτη 23 Αυγούστου έχει προκηρυχτεί 24ωρη απεργία στον κλάδο μας, για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας βγάλει από τα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) και να μην αλλάξει τις προϋποθέσεις για επίδομα ανεργίας.
Η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι. Διασφαλίζουν τα τεράστια υπερκέρδη των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, οδηγώντας εμάς στην φτώχεια και την ανεργία.
Αύξησαν 5 χρόνια τα όρια ηλικίας στις γυναίκες, μείωσαν το μισθό των νέων μέχρι τα 25 στα 500€, απελευθέρωσαν το όριο των απολύσεων, μείωσαν την αποζημίωση στο μισό, κατάργησαν την αποζημίωση που δικαιούμασταν πριν κλείσουμε χρόνο, ψήφισαν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να μπορεί ο εργοδότης να μας απασχολεί όσες ώρες θέλει και όσες μέρες θέλει χωρίς καμιά δέσμευση, καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις.
Εκτός όλων αυτών που μειώνουν το εισόδημά μας καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερους φόρους. Άμεσους και έμμεσους.

Μειώνουν το επίδομα ανεργίας. Η κυβέρνηση αυξάνει τις ημέρες εργασίας που απαιτούνται προκειμένου να επιδοτηθούν με επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι του κλάδου από 100 σε 150!! Ποιος εποχικά εργαζόμενος θα μπορεί να συγκεντρώνει σε μια σεζόν 4-6 μηνών δουλειάς όταν κυριαρχεί σε όλο τον κλάδο η ανασφάλιστη δουλειά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι απολύσεις, η ανεργία; Καμιά και κανείς!
Αντίθετα η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει ακόμη περισσότερο χρήμα από τη δουλειά τη δική μας, για να επιδοτεί τους εργοδότες. Στην τετραετία θα δικαιούμαστε 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (δηλαδή 16 μήνες από 20 που ισχύουν σήμερα).

Η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη για το ολοκληρωτικό ξήλωμα του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων στους, εργαζόμενους στη κουζίνα, στη λάντζα, καμαριέρες και σερβιτόρους.
Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε άλλα 5 χρόνια στη δουλειά για τους άντρες και 10 χρόνια για τις γυναίκες και θα μειωθεί ο μισθός μας με το κόψιμο του ανθυγιεινού επιδόματος.
Επί της ουσίας όμως θα είμαστε άνεργοι, μέχρι την συνταξιοδότηση στα 65 και χωρίς επίδομα. Γιατί δεν θα μας προσλαμβάνουν λόγω ηλικίας αφού δεν θα ανταποκρινόμαστε στους ρυθμούς της εντατικοποίησης που έχουν επιβάλλει οι νόμοι τους και θα κοστίζουμε και παραπάνω.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλη επιλογή από αυτήν του αγώνα.
ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ Β.Α.Ε ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
Τρίτη 23 Αυγούστου 2011
Συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 11 το πρωί

Η απεργία στις 23 Αυγούστου δεν είναι άλλη μια απεργία. Είναι απεργία σταθμός δεν αφορά μόνο όσους είναι στα ΒΑΕ αλλά και όσους θα έπρεπε να είναι ενταγμένοι. Αφορά στο σύνολο της ζωής μας. Η επιτυχία της πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Κάθε ένας που θα μπει για δουλειά τη μέρα της απεργίας θα βγάλει μεν το μεροκάματο αλλά θα βάλει φωτιά στα δικαιώματά του. Το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα που δίνουμε κρίνεται από τη συμμετοχή μας. Να σταθούμε όλοι στο ύψος μας. Να δώσουμε απάντηση αντίστοιχη της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίων μας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ

 
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: