Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Δυο μέρες πριν το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και η κατάσταση που επικρατεί θα είναι η ίδια, ή παρόμοια με τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με όποιο δήμαρχο η ίδια πολιτική, η ίδια διαχειριστική λογική από πλευράς τους, στην εφαρμογή της αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Πάνω από τα μισά παιδιά που οι γονείς τους έκαναν αίτηση για να φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έμειναν εκτός, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα εργαζόμενα νέα ζευγάρια, που δεν έχουν να αφήσουν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικό της ανοργανωσιάς είναι ότι, σήμερα στο δήμο Λέσβου δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να δώσει στοιχεία τα οποία με αίτησή του, ζήτησε από το νομικό πρόσωπο του δήμου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι σκόπιμη η μη απάντηση από την Πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και από την υπηρεσία στην αίτησή μας.

Ευθύνες σίγουρα βαρύνουν την κυβέρνηση, που προγραμματισμένα προχωρά στη μείωση των κοινωνικών δαπανών, ώστε να περισσεύει χρήμα, για να το δίνει στο μεγάλο κεφάλαιο. Όμως τόσο η σημερινή δημοτική αρχή, όσο και η προηγούμενη, από τη στιγμή που με θρησκευτική ευλάβεια εφάρμοσαν και εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, παραμένοντας γραφικοί διαχειριστές, οδηγούν με ακρίβεια τη διάλυση των όποιων κοινωνικών παροχών και υποδομών υπάρχουν, για την προσχολική ηλικία και όχι μόνο και προσανατολίζουν τους γονείς να ψάχνουν για ιδιωτικούς σταθμούς.

Έχουν τις ευθύνες τους. Συνέβαλαν και συμβάλουν στο να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες που έχουν βρέφη και νήπια.

Θλιβερό επίσης φαινόμενο είναι ότι από τους ήδη ανεπαρκείς σταθμούς που υπάρχουν, προαναγγέλλεται το κλείσιμο ορισμένων και μάλιστα του παιδικού σταθμού Μόριας, τον πιο καινούργιο και πλέον σύγχρονο που υπάρχει στο νησί, που επανειλημμένα εγκαινίασαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, για να εξαπατήσουν το Λεσβιακό λαό και να αποσπάσουν ψήφους.

Τα προβλήματα και η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους για δωρεάν προσχολική αγωγή, μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα από την πάλη για δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή, που θα είναι αποκλειστικά υποχρέωση του κράτους.

Αποκλειστικά Κρατικούς – Δημόσιους – Δωρεάν – Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτόν τον τόπο, μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
Να πάρουν στη δύναμη του σταθμού όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Καμιά απόλυση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλης ελαστικής μορφής απασχόλησης.
Κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, κρατικής ή άλλων κρατικών φορέων, περιουσία και χρήση της για βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

Οι τοπικοί άρχοντες θα προβάλουν το ζήτημα της έλλειψης πόρων. Εμείς προβάλλουμε την απραξία του Δήμου γι’ αυτό το λαϊκό πρόβλημα, την άρνησή τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα χρωστούμενα από το κράτος.

Κανένας εφησυχασμός. Καμιά αναμονή. Τα δικαιώματα των παιδιών μας είναι στην ευθύνη μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: