Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ !

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - Οι απεργοι να γινουν ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης
 
Συναδελφισσες-Συναδελφοι
 
Κάθε μερα ολο και περισσοτερο μας τσακιζουν κυριολεκτικα τη ζωη τα μετρα που μας επιβαλλουν ΕΕ-τροικα-κυβερνηση. Η ανακαμψη που υποσχονται είναι μονο για το κεφαλαιο, τους εφοπλιστες, τους επιχειρηματικους ομιλους, που μεσα από την κριση ελεγχουν και εκμεταλλευονται τον πλουτο που παραγουμε, ανταμειβοντας μας με ένα ξεροκομματο ισα ισα για να αντεχουμε την δουλεια. Χωρις αναπαυση, χωρις κοινωνικη, προσωπικη, οικογενειακη ζωη, μας συνθλιβουν στη μηχανη του κερδους.
 


 
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης. Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή – αργία. Την Κυριακη 3 Νοεμβρη ηταν η πρωτη από τις κυριακες που νομοθετησαν να είναι ανοικτα τα εμπορικα καταστηματα.Οι συναδελφοι μας που απεργησαν εδωσαν την ταξικη απαντηση και καταφεραν να παραμεινουν κλειστα τα περισσοτερα πολυκαταστηματα.

 
Αποδειχτηκε, όπως και οι ιδιοι οι εμποροι παραδεχονται, ότι αυτό που λειπει από τον κοσμο δεν είναι ο χρονος αλλα τα χρηματα. Τα μικρα εμπορικα δεν εκαναν καθολου τζιρο ενώ αυτοι που επωφεληθηκαν ηταν οσες αλυσιδες καταστηματων ηταν ανοικτες. Αποδειχτηκε ότι το μετρο είναι ξεκαθαρα νομοθετημενο για τους μεγαλοεργοδοτες που είναι παγιο αιτημα τους εδώ και χρονια να καταργησουν την Κυριακατικη αργια, το πενθημερο, το 8ωρο. Οι συναδελφοι μας στα εμπορικα και τις αλυσιδες δουλευουν με συνθικες δουλεμπορικες, με μισθους πεινας.
Οι οδηγοι στις εταιρειες ξεπερνουν τις 12 ωρες την ημερα για εξαημερο με πετσοκομενους μισθους,οι καθαριστριες στις διαφορες εταιριες παρολη την σκληρη δουλεια είναι απληρωτες 4 και πλεον μηνες.
 
ΜΑΖΙΚΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
Να μην παραδωσουμε τα δικαιωματα μας,να μην επιτρεψουμε να κανουν τη ζωη μας κολαση.
ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 
Γιατι δεν περιμενουμε άλλο σωτηρα. Γιατι η υποθεση είναι πλεον στα δικα μας χερια. Γιατι θελουμε να υπερασπιστουμε την ζωη των οικογενειων μας. Γιατι δεν αντεχουμε άλλο την σημερινη βαρβαροτητα που ζουμε. Γιατι πρεπει να σπασει ο φοβος και η τρομοκρατια που εχουν εξαπολυσει οι εργοδοτες. Γιατι δεν πρεπει να περασει η απογοητευση, ο συμβιβασμος και η λογικη ότι οι αγωνες δεν φερνουν αποτελεσμα. Γιατι θελουμε επιχειρησιακες συμβασεις και όχι ατομικες που μας οδηγουν να ειμαστε ο καθενας μονος του στην εργοδοσια. Γιατι απαιτουμε σταθερη, μονιμη εργασια με πληρη δικαιωματα. Γιατι θελουμε ελευθερο χρονο για εμας με τις οικογενειες μας. Γιατι δεν πρεπει να δωσουμε πισω ότι με αγωνες και αιμα εχουμε κατακτησει.
 
Να είναι απεργια που θα σηματοδοτησει νεες εξελιξεις. Για να ανασανουμε σημερα, χρειαζεται ανατροπη της βαρβαροτητας που ζουμε. Να ξαποστειλουμε οσους καθονται στο σβερκο μας. Γραναζι χωρις εμας δεν μπορει να γυρισει.
 
ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10. ΠΜ. ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΗΣ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: