Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΕ Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ: Οι ημερίδες της ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό των αγροτών

 

 
Ημερίδα διοργανώνει στη Λέσβο η ΠΑΣΕΓΕΣ, την ώρα που τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά στάθηκε και αβανταδόρος στις αντιαγροτικές πολιτικές που μεθοδεύουν και προωθούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη σε αυτή την ημερίδα που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό τους και να συσπειρωθούν στις γραμμές της ΠΑΣΥ, να αγωνιστούν ενωμένοι για τα καυτά προβλήματα που τους απασχολούν και έχουν σχέση:
  • Με τις τιμές των προϊόντων ώστε αυτές να διαμορφωθούν σε επίπεδα τέτοια που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στον παραγωγό.
  • Με το κόστος παραγωγής που είναι πολύ υψηλό εξαιτίας της ασυδοσίας που απολαμβάνουν οι εμποροβιομήχανοι.
  • Με τη δημιουργία εργοστασίου γάλακτος στο νησί.
  • Με το αίτημα να μην μπει χαράτσι στα αγροτεμάχια που θα επιδεινώσει παραπέρα την οικονομική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού μας.
  • Με την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών για τη ζημιά που έπαθε η παραγωγή εξαιτίας της εξαιρετικά καθυστερημένης έναρξης της δακοκτονίας.
Η ΤΕ Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ «καλεί τους αγρότες του νησιού μας να παλέψουν για μια άλλη πολιτική, που θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει η Λέσβος και η χώρα μας για την ανάπτυξη της αγροτικής μας παραγωγής ώστε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και να εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό εισόδημα για τον παραγωγό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του.
 
Προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής είναι να περάσει η εξουσία από τα χέρια των αστών στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, αγροτών και άλλων αυτοαπασχολούμενων που θα βγάλει τη χώρα μας από την ΕΕ, θα προχωρήσει στη μονομερή διαγραφή του χρέους και θα εφαρμόσει μια άλλη πολιτική, που ο παραγόμενος πλούτος της χώρας μας θα επιστρέφει σε αυτούς που τον παράγουν».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: