Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Σάμου-Ικαρίας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ


ΕΝΩΣΗ  ΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΑΠΟΤΡΟΠΗ των νέων αντεργατικών μέτρων! ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!

Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των  λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

                                   ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ

Ø  Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα. Για να μην δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να τελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη.

Ø  Γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 300 και 400 ευρώ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Δεν ανεχόμαστε την κατάργηση της Κυριακάτικης  Αργίας.

Ø  Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.

Ø  Γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στις συντάξεις & τα επιδόματα.

Ø  Γιατί καταδικάζουν εμάς & τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης.

Ø  Γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και η περαιτέρω συρρίκνωση της ΔΕΗ, της Υγείας ,της Παιδείας, του νερού, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει νέα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ø  Γιατί ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.

Ø  Γιατί η περικοπή 2 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι' άλλο τις συντάξεις και τις παροχές.

Ø Για να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς & τις γειτονιές.


Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες,  συγκρούσεις. 
Τίποτα δε χαρίστηκε, τίποτα δε δόθηκε απλόχερα. 
Τίποτα δεν κατακτήθηκε με το «κεφάλι κάτω».

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
·        Στη Σάμο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
·        Στην Ικαρία στις 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ευδήλου.

 
 
 
29/10/13                                                                 
  Η Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: