Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Λέσβου: Πρόταση προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Λέσβου "ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ"

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ «ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»
 

Όπως έγινε γνωστό, η Ε.Ε., στα πλαίσια της επίσημης προσπάθειας που κάνει για το ξαναγράψιμο της ιστορίας, αποφάσισε να διαθέσει χρήμα με ουρά, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία, με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.
Το σχετικό πρόγραμμα διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς και διαφημίζεται σαν «Ευρωπαϊκή Μνήμη», όπου αναφέρεται: “Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)” .

«Η Ευρωπαϊκή Αμνησία» απευθύνεται σε Δήμους, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο.
Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί.

Μια επιχείρηση που χτυπά την ιστορική μνήμη ακριβώς για να ακρωτηριάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της ΕΕ σήμερα και αύριο.

Να αμβλύνει τον όποιο ριζοσπαστισμό αναπτύχθηκε και μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα. Μια ύβρις απέναντι και στα εκατομμύρια των νεκρών, που θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή, αγωνιζόμενοι ενάντια στις ορδές του ναζισμού και φασισμού, και που ανάμεσά τους πολλές χιλιάδες ήταν κομμουνιστές.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκάλυψη αυτών των στόχων. Θα προσπαθήσει να οργανώσει διάφορες δράσεις – συζητήσεις με στόχο να αποκαλυφθεί η αλήθεια στους συναδέλφους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας,

Ζήτω η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.
Ζήτω τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου ενάντια στο φασισμό.

ΟΧΙ στο Πρόγραμμα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΜΝΗΜΗ».
Η εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού είναι παραχάραξη της ιστορίας, είναι απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία κατά πως συμφέρει το κεφάλαιο.
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ
Μυτιλήνη, 22/10/2013
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: