Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ: Ψήφισμα Γ.Σ. και συγκρότηση προσωρινής διοίκησης


 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Οι συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στις 30/11/2013 στην ιδρυτική συνέλευσή μας, εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα θέσεων και διεκδικήσεων για την κοινωνική ασφάλιση.
Το Σ.Σ.Σ παλεύει για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Για αύξηση των συντάξεων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Για ενιαίο καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας- πρόνοιας, επείγουσας και προληπτικής ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. 
 
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση, του κάθε μέλους της κοινωνίας ξεχωριστά. Είναι συνολική ευθύνη της κοινωνίας και του κράτους.
Η δυνατότητα παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο όταν η Κοινωνική Ασφάλιση είναι υπόθεση του κράτους, με κριτήριο την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του λαού.
Η πρόληψη, η προστασία της υγείας και η περίθαλψη είναι υπόθεση ενός αποκλειστικά δημόσιου - δωρεάν συστήματος Υγείας με κατάργηση του κλάδου Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, που θα χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος και θα παρέχει ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους.  
Η πρόληψη, η προστασία και η αποκατάσταση της υγείας, η φροντίδα για τη μητέρα και το παιδί, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες δεν μπορεί να είναι πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Απαιτείται η κατάργηση της ιδιωτικής και κρατικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Αύξηση των συντάξεων. Καμία περαιτέρω μείωση και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Κατάργηση των ειδικών εισφορών που επέβαλλαν οι νόμοι του μνημονίου.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων και ανέργων. Επιβολή οικονομικών και ποινικών κυρώσεων για εργοδότες που έχουν ανασφάλιστους εργάτες.
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα ταμεία. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων. Με την παράδοση των δικαιολογητικών να υπάρχει άμεση έκδοση προσωρινής σύνταξης μέχρι να εγκριθεί η τελική.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
  • Άμεση απονομή του αναπηρικού επιδόματος και της σύνταξης για τους ανασφάλιστους  ΑΜΕΑ. Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην ώρα τους. Να μην κόβεται το επίδομα και η σύνταξη, σε όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, επανεξέταση ή έκδοση απόφασης.
  • Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής "τζόγο".
Για ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού νησιών μας, με υπηρεσίες πρόληψης, πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Να σφραγιστούν τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλα τα βιβλιάρια υγείας των ανασφάλιστων ΑΜΕΑ και χρονίως πασχόντων.
  • Δωρεάν φάρμακα σε όλους και με προτεραιότητα στα ΑμΕΑ, στους χρόνιους πάσχοντες, στους καρκινοπαθείς.
  • Κατάργηση των εισιτηρίων στα νοσοκομεία, για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
  • Τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Σάμο να μετατραπούν σε κρατικό Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς επίσης και δημιουργία εργαστηρίων.
  • Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κ.Υ., πλήρως στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες. Να καλυφτούν όλα τα χωριά με αγροτικό γιατρό.
  • Στο αγροτικό ιατρείο Πύργου  να υπάρχει ειδικευμένος γιατρός, νοσηλεύτρια και να σταθμεύει ασθενοφόρο. 
  • Να επιταχυνθεί η διαδικασία εξέτασης των ασθενών από τις υγειονομικές επιτροπές.
  • Να στελεχωθεί το Νοσοκομείο με όλες τις απαιτούμενες  ειδικότητες γιατρών και με  Νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να εξοπλιστούν όλα τα εργαστήρια με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, για να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο Νοσοκομείο.
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ στο Νησί.
  • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για  τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς. Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», με μόνιμο προσωπικό ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/11/2013 πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του σωματείου μας και ιδρύθηκε Σωματείο Συνταξιούχων από ασφαλιστικά ταμεία μισθωτών. Η ιδρυτική συνέλευση εξέλεξε και προσωρινή Διοίκηση που αποτελείται από τους παρακάτω.
1.     Τριτσινιώτης Δημήτρης   – Πρόεδρος          τηλ: 6979 617 677
2.     Παπαδόπουλος Κώστας – Γραμματέας      τηλ: 6980 967 814
3.     Καρβούνης Νίκος           – Ταμίας               τηλ: 6973 226 479
4.     Δράκος Αντώνιος           -  Αντιπρόεδρος     τηλ: 6978 442 536
5.     Βογιατζής Χρήστος         Αν. Γραμματέας  τηλ: 6973 406 204
6.     Κουτράκη Χριστίνα         - Μέλος Δ.Σ           τηλ: 6973 311 813
7.     Σίδερης Γιώργος             - Μέλος Δ.Σ           τηλ: 6936 190 196


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: