Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΥ: Στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης γης θα οδηγήσει ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων στα χωράφια

 
 
Την έντονη αντίθεσή της στον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, που με νόμο θεσπίζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εκφράζει η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (www.pasy.gr).
 
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ:
 
«Με το χαράτσωμα των αγροτεμαχίων και το παραπέρα πετσόκομμα του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος, που δεν φτάνει πλέον να ζήσει τη φτωχομεσαία αγροτική οικογένεια, για μια ακόμη φορά ρίχνονται τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες και της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φυσικά αποφεύγεται η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των κατόχων του πλούτου.
 
Χαρατσώνει με μεγαλύτερους συντελεστές τους μικροϊδιοκτήτες, χαρατσώνει μη παραγωγική γη, χαρατσώνει όχι την παραγωγική δυναμικότητα των χωραφιών, αλλά …την απόστασή τους από αγροτική ή επαρχιακή οδό! Είναι γνωστό επίσης ότι το 48,8% των κατοίκων της χώρας κατέχει γη μέχρι 20 στρέμματα, το 25% κατέχει από 20-50 στρέμματα, συνολικά το 80% των κατοίκων κατέχει μέχρι 100 στρέμματα και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος ο στόχος και αυτού του χαρατσιού, που δεν είναι άλλος από τη φτωχομεσαία αγροτιά.
 
Καμιά θυσία - κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε!
 
Όλο το σκηνικό της δήθεν αντιπαράθεσης των κυβερνητικών βουλευτών - για το αν πρέπει να πληρώσουν τα ακίνητα στα αστικά κέντρα ή τα αγροτεμάχια - μόνο σαν μια ακόμη παράσταση επικοινωνιακής κοροϊδίας και εμφάνισης πλαστής αντιπαράθεσης εργαζομένων των πόλεων και των χωριών μπορεί να εκληφθεί. Χρειάζεται να απορριφθεί απ’ όλους σαν ένα ακόμη χαράτσι της συγκυβέρνησης, που δήθεν υποστηρίζει τον πρωτογενή τομέα και έρχεται να προστεθεί σε όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς φόρους με στόχο την είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ από τις άδειες τσέπες συνολικά των λαϊκών στρωμάτων.
 
Η φτωχομεσαία αγροτιά επί σειρά ετών και εντονότερα το τελευταίο διάστημα εφαρμογής της - πέρα για πέρα αντιαγροτικής - Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ βλέπει μια σειρά από μέτρα με ξεκάθαρο στόχο την επιτάχυνση της συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια,
των "ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων" από τη μια και το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων από την άλλη (απλήρωτες παραγωγές, εξευτελιστικές τιμές αγροτικών προϊόντων, αυξήσεις αγροτικών εφοδίων, κράτημα λογιστικών βιβλίων με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κλπ.).
 
Η ΠΑΣΥ καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να αντιδράσει συντονισμένα με τους αγωνιστικούς αγροτικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τις συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων στο νέο χαράτσι εξόντωσής της. Να αντιπαλέψει συνολικά τις αντιαγροτικές πολιτικές, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση πιστή στις επιταγές της ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτές τις πολιτικές, που έχουν αφήσει τους αγροτοκτηνοτρόφους χωρίς χρήματα για να πληρώσουν τον ΟΓΑ και μένουν ανασφάλιστοι, που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές τους ανάγκες, που τους σπρώχνουν στο ξεκλήρισμά τους.
Να διεκδικήσουμε αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία ως 120 τ.μ. Φορολόγηση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων με 45% και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: