Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ την Κυριακή 24/11/2013

Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ την Κυριακή
 
Θα συζητηθούν μέτρα για το συντονισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα
 
Πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ (www.pasy.gr) θα γίνει την Κυριακή 24 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκίνησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας και γίνονται προσπάθειες να συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο.
 
Θα γίνει, επίσης, συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, όρος απαραίτητος για να έχουν οι αγροτικοί αγώνες αποτελέσματα και προοπτική.
 
Η ΠΑΣΥ παλεύει για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, τη δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, Ομοσπονδιών που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία των αγροτών και κτηνοτρόφων. Ταυτόχρονα, προβάλλει την ανάγκη για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, προς όφελος του λαού μας, που θα στηρίζεται:
 
  • Στον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα μειώσει το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίσει, μέσω του κρατικού εμπορίου, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στο λαό, καθώς και εισόδημα στους αγρότες.
  • Στον κεντρικό σχεδιασμό, ώστε με βάση τις ανάγκες του λαού και της χώρας σε πρώτες ύλες, να υπάρχει μέριμνα τι θα παράγει η κάθε περιοχή.
  • Στην ολόπλευρη στήριξη προς τους παραγωγούς από τις κρατικές βιομηχανίες σπόρων, φαρμάκων, λιπασμάτων, μηχανημάτων.
Ολα αυτά - τονίζει η ΠΑΣΥ - δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν παρά μόνο σε σύγκρουση και ανατροπή της ΚΑΠ, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: