Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ "ΜΙΛΤΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ"

 
 
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες :
 
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,όπως προέκυψε μετά την αποχώρηση του πολιτικού μαϊντανού της ΔΗΜΑΡ ,Τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση, πλουτοκρατία και τραπεζίτες συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών και των εφοπλιστών, στήνουν γλέντι δισεκατομμυρίων αυτές τις μέρες στην πλάτη του λαού μας, πίνουν εις υγείαν του κορόιδου αφού για μια ακόμη φορά εξασφάλισαν ως εγγυητή των χρεών τους τον ελληνικό λαό και τα παιδιά του.
Απ’ την άλλη προσαρμόζουν τη Δημόσια Διοίκηση, την Υγεία , την Παιδεία και το αστικό κράτος, στις νέες συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ώστε αυτό να υπηρετήσει αποτελεσματικότερα τις γενικότερες στοχεύσεις τους και κυρίως τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, φορτώνοντας όλα τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Βλέποντας ότι τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους δεν έχουν την αναμενόμενη έναντι των ανταγωνιστών τους επικερδή διέξοδο χωρίς χρονοτριβές κι αναστολές «κατεβάζουν διακόπτες» παντού. Πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους!! Κυνηγόσκυλα του κεφαλαίου και ιχνηλάτες του, ανακαλύπτουν αλλά και δημιουργούν ταυτόχρονα τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το άγριο κυνήγι της φτηνής εργατικής δύναμης, το κυνήγι του κέρδους, να είναι αποτελεσματικό και τέτοιο που να προκρίνονται και να υπερτερούν τα ευρωπαϊκά και ντόπια μονοπώλια έναντι των ανταγωνιστών τους.
Επιδιώκουν και δημιουργούν στρατιές ανέργων ώστε να ασκηθεί πίεση στην αγορά εργασίας εξασφαλίζοντας έτσι στο κεφάλαιο ακόμα φτηνότερη εργατική δύναμη. Τα δάκρυα που ρίχνουν στα κανάλια για τους ανέργους είναι δάκρυα χαράς κι ευτυχία !.
Γι’ αυτό και :
 
Ιδιωτικοποιούν – Κινεζοποιούν – Απολύουν – Καταργούν – Πετσοκόβουν - Χαρατσώνουν!!
 
Τα μέτρα του πολυνομοσχέδιου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς, πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ, στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
 
Οι καταργήσεις ολόκληρων κλάδων στην τεχνική εκπαίδευση πραγματοποιούνται λίγες ώρες μετά την παρουσία του Κ. Αρβανιτόπουλου στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ. Ας μην ξεχνάμε πως το σχέδιο Αθηνά για τα Πανεπιστήμια εκπονήθηκε από θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΜΗ. Η κατάργηση των ειδικοτήτων συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις του κ. Αρβανιτόπουλου στον ΕΟΠΠΕΠ για «καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας», προσφέροντας δωρεάν ανασφάλιστη εργασία των νέων ανθρώπων ως δώρο στους εργοδότες.
 
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου αναφέρει ρητά πως όσοι θα απολυθούν, θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα ως ωρομίσθιοι που δείχνει πως στόχος των απολύσεων δεν είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο και η αντικατάσταση της από ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα με 200 και 300 ευρώ. Η επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα και στο δημόσιο.
 
Την ίδια στιγμή ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι και εργολάβοι καθαριότητας είναι το μέλλον που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων μας.
 
Τα μέτρα αυτά αφορούν όλους μας, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Γι΄ αυτό όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω-κάτω.
 
Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.
 
Σήμερα είναι ώριμη η ανάγκη να αμφισβητήσουμε την εξουσία του κεφαλαίου.
 
Σήμερα είναι ώριμη η ανάγκη ενωμένος ο λαός να διεκδικήσει την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
 
Σήμερα που περισσεύουν τα ψέματα είναι ώριμη η ανάγκη να απαλλαχτούμε απ’ την αυταπάτη των σωτήρων και ότι λύσεις θα βρούμε με την αλλαγή κάποιας κυβέρνησης.
 
Σήμερα είναι ώριμη η ανάγκη να πιστέψουμε αλλά και να αλλάξουμε τους εαυτούς μας ώστε ο λαός μας να βρεθεί στο τιμόνι της δικής του εξουσίας.
 
Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
 
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
 
Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:
 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

• Aγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία που συγχωνεύεται ή κλείνει, σε κάθε σχολείο ή δήμο από όπου εκδιώκονται συνάδελφοί μας.
• Ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. .
• Οργανώνουμε τον αγώνα μας όλοι οι εργαζόμενοι μαζί - Ένας για όλους και όλοι για έναν!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
 
Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός - Κανένα παιδί έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς.
Απρόσκοπτη λειτουργία του «Βοήθεια στο σπίτι» με κρατική στήριξη και χρηματοδότηση.
Όχι στην παράδοσή του σε ιδιώτες.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Δημόσια, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του ΕΟΠΥΥ.
Καμιά σχολική τάξη με πάνω από 20 παιδιά.
Κάλυψη των κενών σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες με νέες προσλήψεις εργαζομένων.
Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
 
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: