Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο νησί μας έχουμε άλλο ένα ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες. Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στο νησί μας έχουμε άλλο ένα ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες, ενώ σχεδόν καθημερινά υπάρχουν διασώσεις μεταναστών σε όλο το Αιγαίο.

Ακόμη μια φορά επισημαίνουμε ότι όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, όσο υπάρχει φτώχια και εξαθλίωση στους λαούς, τόσο θα αυξάνεται η μετανάστευση και τα ναυάγια. Τόσο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα και πολλές φορές θα πληρώνουν ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Θεωρούμε υπεύθυνους και καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και όλων όσων τη στηρίζουν. Είναι εγκληματική.

Ζητάμε άμεσα: αξιοπρεπή διαμονή των διασωθέντων μεταναστών. Ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν νόμιμα και με ασφάλεια. Άσυλο ή άλλης μορφής διεθνής προστασία σε όσους το ζητήσουν. Νομιμοποίηση σε όσους παραμείνουν στη χώρα. Να εργαστούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση της συνθήκη Σένγκεν και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.

Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όλοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής: της πολιτικής του καπιταλισμού και της Ε.Ε.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: