Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Οι αγροτικοί σύλλογοι του νησιού μας για το θέμα της μη καλής καρπόδεσης των ελαιώνων μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



       Οι αγροτικοί σύλλογοι του νησιού μας (Κάπης, Μανταμάδου, Λ . Θερμής, Αγιάσου, Ανεμώτιας και Ερεσού), με κοινή τους ανακοίνωση βάζουν το θέμα της μη καλής καρπόδεσης των ελαιώνων μας και συγκεκριμένα αναφέρουν: 

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες του νησιού μας, με την φορολόγηση των χωραφιών μας, την φορολόγηση του εισοδήματος μας με 13% απο το πρώτο ευρώ, με την αύξηση του αγροτικού ρεύματος, την αύξηση των εισφορών σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, και των δηλώσεων ΟΣΔΕ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που κυκλοφόρησε η εταιρεία Gaia Επιχειρείν, (παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), καθώς και με την μείωση των επιδοτήσεων από την αναθεώρηση της ΚΑΠ. 
Προβλήματα που μειώνουν δραματικά το εισόδημά μας και καθιστούν δύσκολη την επιβίωσή μας, άλλο ένα έρχεται να προστεθεί, με την αστοχία της καρπόδεσης των ελαιώνων. Φέτος εμείς οι ελαιοπαραγωγοί  περιμέναμε μια καλή ελαιοκομική χρονιά για να μπορέσουμε να καλύψουμε εκκρεμότητες και  υποχρεώσεις από την περσινή κακή χρονιά, λόγο της μεγάλης δακοπροσβολής, αλλά  και  να  καλύψουμε τις  τρέχουσες  ανάγκες μας.  Παρ’ όλη την πολύ καλή ανθοφορία των ελαιώνων, ήρθε η κακή καρπόδεση,  λόγο καιρικών συνθηκών να μας απογοητεύσει, αφού η ζημιά έχει ξεπεράσει το 50% .

       Γι’ αυτό στέλνουμε έγγραφα το αίτημά μας προς τον ΕΛΓΑ και στην υπηρεσία αποζημιώσεων από φυσικές καταστροφές ζητώντας  να ενεργήσουν γρήγορα για να αποζημιωθούμε άμεσα όλοι οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού, αφού με όλα αυτά που προαναφέραμε τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης.

       Καλούμε δε όλους τους αγρότες να συσπειρώνονται κοντά στους συλλόγους τους και οργανωμένα όλοι μαζί να επαγρυπνούμε, να είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να αντιπαλέψουμε όλα αυτά τα μέτρα που μας οδηγούν σταθερά έξω από τα χωράφια μας και την παραγωγή μας και που όλοι πια ξέρουμε ότι εκπορεύονται και επιβάλλονται από την Ε.Ε. και την νέα Κ.Α.Π.  

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Λ. ΘΕΡΜΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: