Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΚΚΕ Λέσβου: Κάποιοι θέλουν να κάνουν το νησί μας ζούγκλα

Τις τελευταίες μέρες στο νησί μας παρατηρούνται, από διάφορους κύκλους, κινήσεις γύρω από το μεταναστευτικό που τείνουν να δυναμιτίσουν το κλίμα. 
 
Έτσι:
 
- Γίναμε μάρτυρες δηλώσεων της επίσημης αντιπροσωπίας της Ν.Δ., που επισκέφτηκε πρόσφατα το νησί, στις οποίες περίοπτη θέση κατείχε η «πρόβλεψη» ότι η κατάσταση θα οξυνθεί. Ξέχασαν βέβαια να σημειώσουν πως η πολιτική της στήριξης όλων των επεμβάσεων των Ιμπεριαλιστών στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική, που το κόμμα τους έχει, είναι που οξύνει την κατάσταση.

- Ακούσαμε και διαβάσαμε δήλωση στελέχους του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικού συμβούλου πως κάποιοι υποκινούν τους μετανάστες σε κινητοποιήσεις. Ξέχασε, όμως, να σημειώσει πως η βάση των όποιων διαμαρτυριών είναι υπαρκτά και όχι φανταστικά προβλήματα, που η κυβέρνησή του αρνείται να τα λύσει.
 
- Ακούσαμε και διαβάσαμε σε διάφορες ιστοσελίδες προτάσεις (πολλές από τις οποίες προέρχονται από άτομα εκτός νησιού) που παρακινούν τους Λέσβιους «να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους». Η όλη μεθόδευση μυρίζει από μακριά σχέδιο ακροδεξιών κύκλων, χρυσαυγιτών κ.λ.π.
Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, οι Κομμουνιστές στο νησί μας, εκτιμάμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο διαφόρων κύκλων – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – που σκοπό έχουν να μετατρέψουν το νησί μας σε Ισπανική Αρένα. Δηλώνουμε απερίφραστα πως κάθε πολιτικός φορέας, συλλογικότητα ή άτομο που με τις ενέργειές του θα συμβάλει σε μια τέτοια κατεύθυνση θα μας βρει πολιτικά αποφασιστικά απέναντί του.
 
Καλούμε το λαό του νησιού μας να συνεχίσει να δείχνει απλόχερα την αλληλεγγύη που μέχρι τώρα έχει επιδείξει στους ξεριζωμένους και ταλαίπωρους μετανάστες, που περνάνε από το νησί μας, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στους τόπους προορισμού τους. Να απορρίψει αποφασιστικά συνθήματα και πρακτικές και να απομονώσει όσους «καλοθελητές» στο νησί ή και έξω από αυτό σπρώχνουν σε διαμάχες μεταξύ ελλήνων, μεταξύ μεταναστών ή μεταξύ ελλήνων και μεταναστών, με στόχο να μετατρέψουν το νησί μας κυριολεκτικά σε ζούγκλα. Να συνειδητοποιήσει βαθειά ότι μια τέτοια εξέλιξη δε συμφέρει απολύτως κανένα πάνω στο νησί, ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά.
 
Καλούμε τη δημοτική αρχή να ξεφύγει αποφασιστικά και οριστικά από την πολιτική του κυβερνητικού «γιες-μεν» που ακολουθεί, να σταματήσει να μαζεύει τα «μπαλάκια» που της πετά η κυβέρνηση και να απαιτήσει από αυτήν αγωνιστικά και επιτακτικά να λύσει το πρόβλημα, όπως έχει υποχρέωση.
 
Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι πως όσο οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ επεμβαίνουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, τα κύματα των προσφύγων δε θα έχουν σταματημό. Και πως όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις – όπως τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – θα προθυμοποιούνται να δίνουν και νέες βάσεις για τις επεμβάσεις, θα έχουν στο ακέραιο συνευθύνη, όχι μόνο για την άθλια κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι πληθυσμοί αυτών των χωρών, αλλά και για τα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός από τον ερχομό των προσφύγων στο νησί μας, στα άλλα νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα, σ΄ όλη την Ελλάδα.
 
Μυτιλήνη 19 Ιούνη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: