Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΛΑ.Σ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά συζήτησε μεταξύ άλλων στη συνεδρίασή του την Τρίτη 29 Νοέμβρη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου.


Την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατ’ εφαρμογή του 3ου μνημονίου κατήγγειλαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου (http://lasvaigaiou.blogspot.gr), επισημαίνοντας ότι «έρχεται να προστεθεί σε καταιγίδα μέτρων του 3ου μνημονίου που πήραν και ετοιμάζονται να πάρουν». 

Προειδοποιεί ότι «αυτή η απόφαση θα φέρει μεγάλη αύξηση της τιμής των προϊόντων, θα μειώσει παραπέρα το εισόδημα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα εντείνει την ανεργία με το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων σε όφελος των πολυεθνικών». 

Συνεχίζοντας καλεί στην γενική απεργία που έχει κηρυχθεί στις 8 Δεκέμβρη, επισημαίνοντας: 
«Το ταξικό εργατικό κίνημα οργανώνει γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, αντιπαλεύει συνολικότερα αυτή την πολιτική με στόχο την ανατροπή της, διεκδικώντας παράλληλα να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, αλλά να μειωθεί στο 50% όπως και να καταργηθεί στα είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου των τραπεζιτών και των εφοπλιστών. 

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είχε τεθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση αυτή έγκαιρα αντιτάχθηκε η παράταξή μας ζητώντας στις 4/12/14 και αργότερα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ είναι βασική δέσμευση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλα μαζί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΑΝΕΛ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ - ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΑΡ) πλην του ΚΚΕ.
Σπέρνουν αυταπάτες όσοι μιλάνε για τη νησιωτικότητα και την προστασία εκ μέρους της ΕΕ, ενώ είναι αυτή που επιβάλλει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και η κυβέρνηση πειθαρχεί.

Καταψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ το οποίο όχι μόνο δεν ανέφερε όλα τα παραπάνω αλλά και έβαζε πολλά ζητήματα αποπροσανατολιστικά και παραπλανητικά».

www.902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: