Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΞΗΣΗ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το Ευρωδικαστήριο, πιστό στις επιταγές του κεφαλαίου, με απόφασή του ανεβάζει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στα 65 χρόνια φορτώνοντας από 5 έως και 17 χρόνια επιπλέον για χιλιάδες γυναίκες που διορίστηκαν στο δημόσιο πριν από το 1993. Ταυτόχρονα μετατρέπει την κύρια σύνταξη από κοινωνική, σε επισφαλή ανταποδοτική, επαγγελματική.

Ο «σκυλοκαυγάς» που ξεκίνησε μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο και το χρόνο εφαρμογής της απόφασης του ευρωδικαστηρίου δείχνει ότι είναι στην ιδία γραμμή και αιχμή της επίθεσής τους έχουν την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, που ως πρώτη συνέπεια έχει την παράταση του εργάσιμου βίου των γυναικών από 5 έως και 17 χρόνια.
Κανένα από τα επιχειρήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που επιβάλλει η ΕΕ δεν πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενες.

Οι γυναίκες εργαζόμενες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να οργανώσουν την πάλη τους από κοινού και αποφασιστικά, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παίρνουν 5 χρόνια νωρίτερα σύνταξη από τους άνδρες συναδέλφους τους, απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντας την ΕΕ για την αντεργατική πολιτική.
Η θέση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ για συνταξιοδότηση των γυναικών στα 55 χρόνια ηλικίας, δηλαδή κατά 5 χρόνια νωρίτερα από τους άνδρες, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της ανισοτιμίας που βιώνει διαχρονικά η γυναίκα, μέσα σ’ αυτό το εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Όσο για τους ευρωενωσιακούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και για την κύρια σύνταξη, είναι μια μεθόδευση που εντάσσεται στις γενικότερες αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις του κεφαλαίου για την κατάργηση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση.
Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης. Καταγγέλλουμε τους γαλαζοπράσινους αντιασφαλιστικούς νόμους αλλά και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚE – ΔΑΚΕ – ΑΠ(ΣΥΝ) γιατί μέσα από τους διαβόητους κοινωνικούς διαλόγους συναίνεσαν στις αντεργατικές αντιασφαλιστικές ανατροπές που οδηγούν και σε τέτοιες καταστάσεις ξεθεμελιώματος κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να οργανώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Με αποφασιστικότητα να δράσουν στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δημιουργήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ στους χώρους εργασίας, παντού. Αυτό θα δώσει δύναμη και ώθηση στον αγώνα. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες στο δημόσιο να μην περιμένουν. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη για τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να δράσουν γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση. Να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το χαρακτήρα και το στόχο των αντεργατικών αντιασφαλιστικών μέτρων. Να οργανωθούν μαζικές αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων συντονισμένα. Να δυναμώσει ο αγώνας. Όχι μόνο να αποκρουσθούν τα μέτρα, αλλά να αναπτυχθεί διεκδικητικό κίνημα που θα καταδικάζει τις αντεργατικές πολιτικές και τα κόμματα που τις υπηρετούν και θα απαιτούνται λύσεις στα προβλήματα της εργατικής τάξης με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ.




..



Δεν υπάρχουν σχόλια: