Κατάγεται από την Αγιάσο. Επί σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ και Διευθυντής της εφημερίδας "Νέο ΕΜΠΡΟΣ". Υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου και συνδικαλιστής στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -εκλεγμένος στα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Πειραιά, καθώς και αντιπρόσωπος στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ήταν επίσης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 2004 και το 2007.
2. ΔΟΥΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του Κωνσταντίνου, Μαθηματικός.
Kατάγεται από το Μόλυβο και είναι καθηγητής Μαθηματικών. Γιος του επιτυχημένου Κομμουνιστή Δημάρχου του Μολύβου (1975-1990) Κώστα Δούκα και εγγονός του Νίκου Κρητίδη, αγωνιστή της αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ. Από το 1998 έχει πλούσια δράση στο πλευρό των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στη Μεταμόρφωση της Αττικής. Ενεργό μέλος του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αρθρογράφος της εφημερίδας "Νέο Εμπρός" και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της Εφημερίδας εδώ και 7 χρόνια. Συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στο χώρο των εκπαιδευτικών της Αθήνας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Σήμερα είναι μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ.
3. ΠΛΑΝΤΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σώζοντος - Σπύρου, Τραπεζικός Υπάλληλος, Συνδικαλιστής Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) Λήμνου.
Γεννήθηκε στο Ανδρώνι-Μύρινας Λήμνου το 1956. Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ. Διατέλεσε για πολλά χρόνια Γεν. Γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κω. Είναι γραμματέας του Νομαρχιακού Παραρτήματος Λήμνου της ΟΤΟΕ, αντιπρόσωπος στο Σύλλογο Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μύρινας το 2002 και υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος το 2006. Κατεβαίνει σαν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό για τέταρτη φορά.
4. ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Γεωργίου, Εργατοαγρότης, Βουλευτής ΚΚΕ, Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λέσβου, Μέλος Γραμματείας Παναγροτικής Αγωνιστής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο, παντρεμένος με δύο παιδιά. Οργανώθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και πρωτοστάτησε στους Λαμπράκηδες στο Νομό. Το 1967 συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία στον Ωρωπό. Ήταν ο μικρότερος Μυτιληνιός που έμεινε για 3,5 χρόνια εξόριστος. Συλλαμβάνεται μετά το Πολυτεχνείο, στο οποίο και συμμετείχε. Με την πολιτική αλλαγή γίνεται μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ και το 1975 γίνεται μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ. Από το 1978 και για δέκα χρόνια διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ. Ασχολείται με το αγροτικό κίνημα και εκλέγεται στην Ε.Α.Σ.Λ. Από το 1999 μέχρι τώρα βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ.
5. ΤΟΥΡΒΑΛΗ ΜΑΡΙΑ του Ευαγγέλου, Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου.
Γεννήθηκε στην Αγιάσο, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, απ' όπου αποφοίτησε το 1977. Από το 1981 εργάζεται στη Λέσβο με έδρα τη Μυτιλήνη ως αυτοαπασχολούμενη μελετήτρια μηχανικός. Μετέχει ενεργά στο Κίνημα Ειρήνης Λέσβου, υπήρξε Δημοτική Σύμβουλος στο Δ.Σ. του Δήμου Αγιάσου 1982 - 1986 και ήταν υποψήφια βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του 1993 και 2007.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου