Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Εγκατέλειψε - όπως όλα δείχνουν - η Εργατική Εστία το έργο ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στη Μυτιλήνη. Έτσι συνεχίζει 1,5 χρόνο τώρα να στεγάζει την τοπική της υπηρεσία αλλά και το Εργατικό Κέντρο σε μισθωμένο ακίνητο στη Χρυσομαλλούσα, την ώρα που το ιδιόκτητο μεγάλο κτίριο της επί της οδού Κομνηνάκη βρίσκεται κλειστό και ρημάζει αφημένο στη φθορά του χρόνου.

Οι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου ανησυχούν ότι στο πλαίσιο των κινήσεων της κυβέρνησης για περιστολή των δημόσιων δαπανών, το αρμόδιο Υπουργείο θα ματαιώσει το έργο ανακαίνισης. Από την άλλη όμως, το ελληνικό κράτος με τα τόσα ελλείμματα δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να πληρώνει ενοίκιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες, του αφήνοντας το ιδιοκτησίας της Εργατικής Εστίας κτίριο που θα προσέθετε έναν επιπλέον συνεδριακό χώρο στη Μυτιλήνη... κλειστό.

Ενάμιση χρόνο τώρα, το Εργατικό Κέντρο εγκατέλειψε το ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης καθώς το ακίνητο έχει περιέλθει σε κακό χάλι. Η Εργατική Εστία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Εργατικού Κέντρου, όπως και του γραφείου της που στεγαζόταν στο ίδιο ακίνητο, μίσθωσε ένα διώροφο ακίνητο στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας καταβάλλοντας το ποσό των 2.700 ευρώ το μήνα.

Αυτό υποτίθεται ότι θα γινόταν για όσο διάστημα χρειαζόταν μέχρι να ανακαινιστεί το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ώστε τα γραφεία μαζί με αυτά της Εργατικής Εστίας να επέστρεφαν στο ανακαινισμένο πλέον ιδιόκτητο ακίνητο. Μόνο που μέχρι και τώρα, στο υπό ανακαίνιση κτίριο δεν έχει πέσει ούτε... “κασμαδιά”, ενώ το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει να στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο (με το ιδιόκτητο να βρίσκεται κλειδαμπαρωμένο!!) και η Εργατική Εστία να πληρώνει κοντά 3.000 ευρώ το μήνα για το ενοίκιο....

«Με την προηγούμενη κυβέρνηση είχαμε απευθύνει επανειλημμένες φορές στην Αθήνα και ενώ στην αρχή μας έλεγαν ότι θα προσπαθήσουν να μεταπείσουν τον εργολάβο, εδώ και σχεδόν μισό χρόνο δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να μας απαντήσουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας σημειώνοντας: «Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει που πληρώνουν από τα ταμεία τους κάθε μήνα για τη στέγαση του Εργατικού Κέντρου και του γραφείου της Εργατικής Εστίας στη Μυτιλήνη. Και γιατί να τους ενδιαφέρει άλλωστε αφού αυτά τα χρήματα προέρχονται από τις εισφορές, δηλαδή από τον ιδρώτα των εργαζομένων προς την Εργατική Εστία».

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ανέφερε ότι περιμένει να διοριστεί νέα διοίκηση στην Εργατική Εστία προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου τις επαφές, ελπίζοντας ότι οι νέοι διοικούντες θα αποφασίσουν να ξεμπλοκάρουν το έργο. Αν φυσικά δεν πέσει και το συγκεκριμένο έργο “θύμα” της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, η Εργατική Εστία διαθέτει στην Αθήνα Τεχνική Διεύθυνση που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα (ή τουλάχιστον υποτίθεται πως ασχολείται). Συνδικαλιστές ανέφεραν χθες στα “AI.N.” ότι... γενικώς η Εργατική Εστία, αλλά ιδιαίτερα η Τεχνική της υπηρεσία “βρίσκονται σε διάλυση”, καθώς δεν μπορεί κανείς να βρει κάποιον υπεύθυνο, ενώ όταν σπανίως συμβεί αυτό, οι υπάλληλοι δηλώνουν ότι είναι λίγοι για να ασχολούνται με τόσα θέματα όπως αυτό που αφορά την περιοχή μας.

πηγή: Στρ. Σαμιώτης, εφημ. Αιολικά Νέα

.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: