Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Για να μην μας δουλεύουν
Σε τούτο δω τον τόπο δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο!!!
Η τρομοπροπαγάνδα τους για τα περί χρεοκοπίας, πτώχευσης και θυσιών, δε θα πετύχει το στόχο της.

Ορίστε και οι αριθμοί της λεηλασίας !!!

Το ΑΕΠ της χώρας, το 2009 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 240 δισ. ευρώ. Αυτός ήταν ο πλούτος που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι, δηλαδή αυτό ήταν το ποσό (αφού αφαιρέθηκαν οι δαπάνες για τη συντήρηση του κράτους και οι αναγκαίες αποταμιεύσεις) που μπορούσε να μοιραστεί. Κοιτάξτε όμως τι γίνεται.
Από αυτά τα 240 δισ.:
  • 50 δισ. ευρώ δόθηκαν επίσημα προς τους εκπροσώπους διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όπως είπαν, τις συνέπειες τις οικονομικής κρίσης. Εδώ συμπεριλαμβάνονται: τα 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες. Τα 7,2 δισ. ευρώ στα πλαίσια του νέου Επενδυτικού Νόμου. Τα 6 δισ. ευρώ που δίνονται σε επιλεγμένες ομάδες της πλουτοκρατίας μέσω των περίφημων "Συμπράξεων" του Δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο. Επιχειρηματικά δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με κρατική εγγύηση. 3,2 δισ. ευρώ, με το λεγόμενο Σχέδιο Στήριξης της Απασχόλησης. 1,5 δισ. ευρώ στο όνομα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 1,3 δισ. ευρώ προς διάφορες επιχειρήσεις, με την ενεργοποίηση του προγράμματος "Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα". Τα δισεκατομμύρια που εισπράτουν σε ετήσια βάση, μια χούφτα κατασκευαστικοί όμιλοι που λυμαίνονται τις εθνικές οδούς, τσεπώνοντας τις εισπράξεις διοδίων.
  • 11,8 δισ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία του 9μήνου Γενάρη - Σεπτέμβρη, καταβροχθίστηκαν, με τη μορφή της επίσημης κερδοφορίας, από τους 166 κερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους στο Χρηματιστήριο.
  • 41,2 δισ. ευρώ έφυγαν αμέσως - αμέσως, με τη μορφή των τοκοχρεωλυτικών δόσεων, προς τους τραπεζίτες που δανείζουν το ελληνικό δημόσιο.
  • 10 δισ. ευρώ το κονδύλι που καρπώθηκαν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
  • 6,5 δισ. ευρώ, οι στρατιωτικές δαπάνες, όπως αυτές υπαγορεύονται από τις ανάγκες της ΕΕ και τις στρατηγικές του ΝΑΤΟ.
  • 2,5 δισ. ευρώ αποτελούν οι αποδόσεις προς την ΕΕ (συνδρομές, συνεισφορές, συμμετοχές).
  • 2,2 δισ. ευρώ για να πληρωθούν τα επίσημα προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • 2 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που Έλληνες επιχειρηματίες σήκωσαν από τη χώρα και τα τοποθέτησαν σε κερδοφόρες δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Να κάνουμε ένα πρώτο λογαριασμό; Το άθροισμα των παραπάνω ποσών ξεπερνά τα 126 δισ. ευρώ ! Από τον πλούτο που παράχθηκε, δηλαδή, ολόκληρη τη χρονιά, το 53% έγινε φτερό στον άνεμο, για να γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο οι περιουσίες μιας χούφτας επιχειρήσεων και των εκπροσώπων της άρχουσας τάξης, κι αυτό πριν καν τα εκατομμύρια των εργαζομένων και των άλλων λαικών στρωμάτων βάλουν στην τσέπη τους έστω 1 ευρώ.


Νέο Εμπρός, 16/12/2009


.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: