Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου με ανακοίνωσή της καλεί τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της Λέσβου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Η κυβέρνηση κατεδαφίζει το ασφαλιστικό σύστημα, αφού αφαιρεί από αυτό όποιο κοινωνικό περιεχόμενο του έχει απομείνει. Μέτρα που λαμβάνονται ή πρόκειται να ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση είναι:
- Σταδιακή μείωση ως και μηδενισμός της χρηματοδότησης στο ασφαλιστικό Ταμείο του κλάδου, το 2010 θα είναι μειωμένη κατά 45% σε σχέση με το 2009.
- Φορτώνονται τα ελλείμματα όπως και η ευθύνη για τη λειτουργία του Ταμείου στις πλάτες των ασφαλισμένων.
- Αυξάνει υπέρογκα τις ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, συζητάει τα έξι δίμηνα να τα κάνει εφτά και να καταργήσει τα δώρα και την άδεια στους συνταξιούχους.


«Η συμμαχία των επαγγελματοβιοτεχνών με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά αποτελεί μονόδρομο για την κατάκτηση ενός άλλου φιλολαϊκού δρόμου ανάπτυξης που ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμεύει για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι για την αύξηση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», καταλήγει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου.

πηγή: εφημ. "Εμπρός"
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: