Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (Π.Ο.Σ.Ε.Ι.Ε.Φ.Α.)Ιωαννίνων 6, Κολωνός, Αθήνα



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ καταργώντας ακόμα και την μεταβατική περίοδο που προβλέπει ο νόμος 3887/2010 που παραδίδει τη μεταφορά εμπορευμάτων στις μεγάλες μεταφορικές εταιρείες.


Ο υπουργός του Λα.Ο.Σ. Μ. Βορίδης συνεχίζει το έργο της καταστροφής των αυτοαπασχολούμενων φορτηγατζήδων, από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος υπουργός Γ. Ραγκούσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι τα πρόσωπα δεν έχουν καμία διαφορά όταν η πολιτική που εφαρμόζουν είναι ίδια.

Αδιαφορούν για τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες ΦΔΧ.

Αδιαφορούν που η πλειοψηφία είμαστε καταχρεωμένοι σε τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών που βιάζονται να καταλάβουν και το τελευταίο μερίδιο της δουλειάς που έχει απομείνει στα χέρια των αυτοαπασχολούμενων.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τους “πρόθυμους” και επιζήμιους συνδικαλιστές του κλάδου που βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν με τις υποτακτικές κινήσεις τους, στο διώξιμο των αυτοαπασχολούμενων από τον κλάδο των μεταφορών.

Ο ψευτοδιάλογος που ξεκίνησαν με το Υπουργείο γίνεται για να διευκολύνει την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδια της. Γι αυτό έσπευσαν να αποκλείσουν την Ομοσπονδία μας από τις συναντήσεις.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ φαίνεται την τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών στο Χώρο των ΤΑΞΙ που προσπαθούν να “αποκοιμίσουν” τους συναδέλφους αυτοκινητιστές στα ΤΑΞΙ, ότι δήθεν υπάρχει καλή και κακή απελευθέρωση, για να βρεθούν και αυτοί προ τετελεσμένου γεγονότος, χωρίς ΤΑΞΙ και χωρίς δουλειά.

Δήθεν για τη “σωτηρία της πατρίδας” οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών και των βιομηχάνων διώχνουν άμεσα από το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα από τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές, παραχωρώντας άμεσα και πιο γρήγορα τις μεταφορές στο μεγάλο κεφάλαιο.


Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όλους αυτούς να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας. Πρέπει να κλείσουμε το δρόμο της “απελευθέρωσης” του επαγγέλματος από τα τσιράκια του κεφαλαίου με συσπείρωση και αντίσταση όλων των αυτοαπασχολούμενων στο φορτηγά και τα ΤΑΞΙ.

Η επίθεση στο επάγγελμά μας είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Και εμείς μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα καλούμαστε να πληρώσουμε για την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε.

Και εμείς μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα καλούμαστε να πληρώσουμε τους νέους φόρους, τα νέα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, τις αυξήσεις στα καύσιμα, τις περικοπές σε υγεία και παιδεία.

Δεν έχουμε και δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε για να σωθεί η πλουτοκρατία.

Μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ

Καλούμε σε οργανωμένη άρνηση πληρωμών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωματεία να συνεχίσουμε στο ίδιο αγωνιστικό δρόμο, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

Όλα τα σωματεία σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Με το αγώνα μας να εμποδίσουμε τον αφανισμό μας.

Παλεύουμε για την κατάργηση του νόμου που διαλύει τη δουλειά μας.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. και στο θέμα της απελευθέρωσης δεν διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται!!

Όσο συνεχίζεται η φιλομονοπωλιακή πολιτική τόσο θα δυσκολεύεται η ζωή μας, τόσο το μεροκάματο θα βγαίνει και πιο δύσκολα.

Μοναδική προοπτική και για τους αυτοαπασχολούμενους στα ΦΔΧ είναι ο Αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, χωρίς μονοπώλια για δημόσια κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα μεταφοράς που θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά, ικανοποιητικό μεροκάματο, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης.

- Η ΑΔΕΙΑ μικρού ΔΧ Φορτηγού να παραμείνει προσωπική

- Κίνητρα για τη δημιουργία συνεταιρισμών με ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση
- Όχι στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου.
- Να μην ισχύει η ασφαλιστική ενημερότητα για το ΚΤΕΟ.
- Να παγώσουν τα χρέη όσο ισχύει η κρίση, να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις.
- Να μειωθούν οι εισφορές 20%, χωρίς μείωση της σύνταξης.
- Να σφραγίζονται τα βιβλιάρια ασθενείας, ανεξάρτητα από χρέη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: