Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ


Η χώρα μας βρίσκεται πάλι υπό κατοχή αυτή την φορά από ντόπιους και ξένους που βάλθηκαν να υποτάξουν τον λαό μας, να ξεζουμίσουν και να εξαθλιώσουν όλο τον κόσμο της δουλειάς για να μπορούν να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο οι πλούσιοι.

Σ’ αυτό το ακριτικό νησί του Αιγαίου, την Λέσβο, που η φτώχια και η ανέχεια μας έχουν γυρίσει στην εποχή που οι παππούδες και πατεράδες μας ήταν παραγοί και αμειβόταν με ένα ξεροκόμματο από τα αφεντικά τους δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποδεχθούμε μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση που μας επιβάλλουν άλλοι και μας οδηγεί δεκαετίες πίσω.

Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας.

Κάθε όριο υπομονής και αντοχής έχει εξαντληθεί. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας αν δεν θέλουμε να γυρίσουν το βιοτικό επίπεδο μας δεκαετίες πίσω. Αυτό το χρωστάμε στα παιδιά μας, στους νεκρούς που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Πάντα ο λαός του νησιού μας όταν βρισκόταν σε παρόμοιες καταστάσεις αντιστεκόταν μη διστάζοντας να δώσει ακόμα και το αίμα του σε τέτοιους αγώνες

Η φωτογραφία που παραθέτουμε δείχνει Μυτιληνιούς αντάρτες να πολεμούν τις δυνάμεις του άξονα και τα ντόπια τσιράκια τους όταν είχαν καταλάβει το νησί μας. Σήμερα μπορεί να μην μας έχουν καταλάβει στρατιωτικά αλλά πάλι μας κατάντησαν υπόδουλους να υπηρετούμε τα συμφέροντα ξένων και ντόπιων πλούσιων. Χρέος μας να διαβούμε τον δρόμο αντίστασης που χάραξαν αυτοί που βλέπουμε στην φωτογραφία.

Φυσικά δεν είναι οι συνθήκες ίδιες και δεν θα αντισταθούμε ένοπλα στην νέα κατοχή, όμως δεν πρέπει να δεχθούμε παθητικά να μας οδηγούν σε ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Από το Μυτιληνιό blog του Στρ. Γιακαλή (sgiakalis.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: