Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δε θα υπήρχε πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους με την έναρξη του νέου έτους και ότι έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά μέχρι και το Φλεβάρη, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές ανά την Ελλάδα και οι οικογένειές τους είναι πολύ διαφορετική.

Σε Ειδικά Σχολεία της Αττικής έχουν γίνει περικοπές δρομολογίων, με αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες να μην έχουν τρόπο να πάνε στα σχολεία τους μετά τις γιορτές.

Αντίστοιχα, πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών έχει προκύψει και στα σχολεία της Λέσβου, όπως καταγγέλλουν σε Ερώτησή τους στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Σοφία Καλαντίδου και Βέρα Νικολαΐδου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση των βουλευτών:
«Οι ιδιοκτήτες των υπεραστικών λεωφορείων αρνούνται να συνεχίσουν τη μεταφορά καθώς παραμένουν απλήρωτοι. Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου αντί να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, η δε κυβέρνηση έχει μεταφέρει στους δήμους και αυτή την αρμοδιότητα, μια αρμοδιότητα που επιβάλλεται να είναι κρατική και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης», σημειώνουν οι βουλευτές που ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να καταβληθούν άμεσα όλες οι οφειλές προς τα ΚΤΕΛ και να διασφαλιστεί η δωρεάν και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: