Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΕΣΒΟΥ: Εκλογές 15-18 Οκτώβρη

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΛΕΣΒΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Iσοπεδώνεται κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Η μαζική ανεργία χτυπά παντού, οι άδειες τσέπες αφορούν όλο και μεγαλύτερο αριθμό λαϊκών οικογενειών. Η ανασφάλεια είναι η μεγάλη απειλή. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη βαθιά ολόπλευρη καπιταλιστική κρίση. Η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα έλλειψης πόρων και κεφαλαίων, ούτε είναι αποτέλεσμα έλλειψης ρευστού χρήματος, αλλά είναι αποτέλεσμα της κερδοφορίας των πολυεθνικών, των επιχειρήσεων, είναι συσσώρευση κεφαλαίων και κερδών.
 
Στο όνομα λοιπόν της κρίσης η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, μειώνει ακόμα περισσότερο τις αποζημιώσεις, επιβάλει συντάξεις και μισθούς πείνας και αυτό αν ο εργαζόμενος καταφέρει να δουλεύει επί 40 συνεχή χρόνια, καταργεί τις δωρεάν παροχές σε φάρμακα και υγεία, καταργεί τη δωρεάν Παιδεία.
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
 
Η διοίκηση του σωματείου μας έκλεισε τη θητεία της μέσα σ’ αυτή τη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου. Προσπάθησε από την αρχή να αντισταθεί στην εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών που οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις προώθησαν, στα πλαίσια των επιλογών και κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές.
 
Συνταχθήκαμε με όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την απόκρουση των σχεδίων κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων, με την ενεργή δράση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και απεργίες. Σταθήκαμε στο πλευρό απολυμένων εργαζομένων και όπου μπορέσαμε αποτρέψαμε τις απολύσεις. Εμποδίσαμε να ανατραπεί το ωράριο εργασίας με επιπλέον ώρες τα απογεύματα Τετάρτης και Σαββάτου, με το πρόσχημα των τούρκων επισκεπτών.
 
Με όλες μας τις δυνάμεις θα παλέψουμε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο, η κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) και στην ουσία καταργεί την κυριακάτικη Αργία, θέλοντας έτσι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου στο εμπόριο για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας του. Ανοίγοντας το δρόμο για την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς μας, ιδιαίτερα στο εμπόριο, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και στις οικογένειές μας, σαρώνοντας στην κυριολεξία τα δικαιώματα, ιδιαίτερα στη νεολαία και στις γυναίκες.
 
Σήμερα οι απαιτήσεις του αγώνα είναι μεγαλύτερες από χθες. Χρειάζεται να δυναμώσουν περισσότερο τα σωματεία να μαζικοποιηθούν, να ανεβάσουν την ένταση της πάλης. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνει κανείς έξω από το σωματείο. Γραφτείτε τώρα στο σωματείο μας. Εκεί στη συλλογική δράση είναι η δύναμή μας. Ο καθένας μόνος του δεν πετυχαίνει τίποτα. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, στο δρόμο του ταξικού αγώνα με την διεκδίκηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αιτημάτων, που αφορούν όλη τη ζωή μας και όχι μόνο για ένα πενιχρό μεροκάματο πείνας, που δεν θα αρκεί να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
 
Οι Εκλογές του Σωματείου μας θα πραγματοποιηθούν την ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ και τις ώρες 4.30 το απόγευμα έως 8.30 το βράδυ, στα γραφεία του Σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο, οδός Δαβάκη και Βαλαωρίτου (Χρυσομαλλούσα Μυτιλήνη).
 
Επίσης την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ στη Καλλονή και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ στο ΠΛΩΜΑΡΙ κατά τις ώρες 4.30 το απόγευμα έως 8.30 το βράδυ.
 
Απαραίτητα για να ψηφίσετε να έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα.
 
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Να συνεχίσουμε μαζί, ενωμένοι και με ταξικό προσανατολισμό σε αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική θύελλα που έρχεται στις εργασιακές και ασφαλιστικές μας κατακτήσεις.
 
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

αναδημοσίευση από το lesvosnews.net
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: