Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Coca-Cola : Από την μια απολύει και από την άλλη κάνει δενδροψυτεύσεις και φιλανθρωπίες

Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Με το ένα χέρι απολύει εργαζόμενους και με το άλλο κάνει φιλανθρωπία, χορηγίες και δενδροφυτεύσεις για να εξωραϊστεί στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων.
 
 
Ο λόγος για την επιχείρηση «Coca-Cola» που απολύει 33 εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, καταργώντας επί της ουσίας τη διανομή, την οποία θα αναθέσει σε άλλον ιδιώτη, με μικρότερο κόστος.
Με επιστολή της προς τη Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης (http://lethermi.blogspot.gr), που στηρίζει τους απεργούς της «Coca-Cola», «ενημερώνει» για τη στήριξη της επιχείρησης στις τράπεζες τροφίμων των Δήμων Θέρμης και Θεσσαλονίκης, σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, δενδροφυτεύσεις, ανακαινίσεις σχολείων κ.ά.
 
Η επιχείρηση διαφημίζει τη δράση της στο πλαίσιο της Εταιρικής «Κοινωνικής Ευθύνης». Στην πραγματικότητα, εμφανίζεται να βοηθάει όσους δεν έχουν τα προς το ζην και την ίδια ώρα στερεί τα προς το ζην από τους ίδιους τους εργαζόμενους που απολύει.
Εμφανίζεται να χορηγεί αθλητικές εκδηλώσεις και την ίδια ώρα κρύβει ότι η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού για λογαριασμό των χορηγών είναι αυτή που στερεί τον αθλητισμό από τα λαϊκά στρώματα.
Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, το περιβάλλον, για καθετί που στον καπιταλισμό υποτάσσεται στο κέρδος των μονοπωλίων. Οι απολύσεις και η «κοινωνική ευθύνη» των επιχειρήσεων, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, που λέγεται καπιταλισμός και από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί ο λαός με την πάλη του για να δει χαΐρι.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: