Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

7η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ» - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες

7η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ»

Η Τέχνη όπλο στον αγώνα των εργατών

Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις. Μεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Προγραμματίζονται επισκέψεις αυτή τη βδομάδα από σχολεία του Πειραιά και της Αθήνας

Εχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στην Εικαστική Εκθεση «Ανθρωποι, Χρώμα + Σίδερο», που διοργανώνεται για 7η χρονιά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Από την περασμένη Παρασκευή που εγκαινιάστηκε μέσα στον τεράστιο χώρο του ναυπηγείου της πρώην ΝΑΥΣΙ μέχρι και χτες το βράδυ, χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες, άνθρωποι του μόχθου, νεολαία έχουν περάσει τις πύλες της, με κορυφαίο στιγμιότυπο την αντιφασιστική συναυλία που έγινε την Κυριακή το βράδυ, όπου είχε επικρατήσει πια το αδιαχώρητο.
Ολος αυτός ο κόσμος που εδώ και 4 μέρες συρρέει στην έκθεση, η οποία γίνεται στην καρδιά της Ζώνης, μέσα από τους πίνακες, τα γλυπτά, τις φωτογραφίες, συνολικά τα έργα των περίπου 250 καλλιτεχνών που συμμετέχουν, γίνεται πια αυτόπτης μάρτυρας πως η Τέχνη όταν εμπνέεται, από τους τόπους δουλειάς, από τα πιο πρωτοπόρα τμήματα των δημιουργών του πλούτου, μπορεί να συμβάλλει από την πλευρά της στην ανάπτυξη της κινητήριας δύναμης της Ιστορίας που είναι η ταξική πάλη. Μπορεί να γίνει ένα ακόμα «όπλο» στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Μπορεί να ανεβάσει τον ίδιο τον άνθρωπο ένα μπόι παραπάνω.
«Στόχος της έκθεσης που γίνεται είναι να γεννηθεί και να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέχτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη», υπογραμμίζεται από τους διοργανωτές και όπως δείχνει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και το γεγονός ότι φέτος την έκθεση στηρίζουν δεκάδες επιπλέον συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, από τις προηγούμενες χρονιές, ο στόχος αυτός έχει αρχίσει να αποκτάει «σάρκα και οστά».
 
rizospastis.gr
 
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
16/10 - 7 μ.μ.: Προβολή ταινίας. 8 μ.μ.: Ο Γρηγόρης Νικολόπουλος και οι «Μαγικοί Καθρέφτες» στα «τραγούδια των ανθρώπων».
18/10 - 8 μ.μ.: Συναυλία - Ο Βασίλης Βασιλάτος και «Ιστορίες για Κρουστά».
19/10 - 8 μ.μ.: Θεατρική σπονδυλωτή σάτιρα «Ο τροχός της Ιστορίας».
20/10 - 6 μ.μ.: Συζήτηση «Τέχνη και Εργατική Τάξη. Η πολιτιστική μορφωτική δραστηριότητα των συνδικάτων συστατικό στοιχείο της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος». 8 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, με τον Στέφανο Ψαραδάκο. 9 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία.
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά: 12 μ. - 9 μ.μ.
Λεωφορεία: Από Ομόνοια Β18 - Γ18 (Μενάνδρου). Από Πειραιά 843 (Σταθμός ΗΣΑΠ).
Η είσοδος στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτώβρη και σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
 
περισσότερα εδώ: www.perasma.org
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: