Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ικαρία: Άφησαν τις παραλίες ελεύθερες χωρίς να τις μισθώνουν σε ιδιώτες και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι !!!

Η Κομματική Οργάνωση Ικαρίας καταγγέλλει τη βιομηχανία διώξεων εναντίον εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Στο εδώλιο σύρονται για δεύτερη φορά, μετά την αναβολή της πρώτης δίκης, οι Φανούρης Καρούτσος, πρώην δήμαρχος Ραχών, νυν δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Ικαρίας, Λευτέρης Φλυτζάνης, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ραχών, Ευγενία Τσαντίρη, πρώην δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ραχών. Η νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τις 13 του Γενάρη.
 
Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ικαρίας επισημαίνει:
«Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατηγορούνται ότι ως δημοτική αρχή του Δήμου Ραχών δεν εφάρμοσαν κυβερνητική απόφαση, δεν εκμίσθωσαν σε επιχειρηματίες τις παραλίες της περιοχής, τις άφησαν ελεύθερες και δωρεάν για το λαό, εμπόδισαν τη ...δραστηριότητα σε ιδιώτη, αποστέρησαν έσοδα από το Δημόσιο! Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου καλούνται να δικαστούν επειδή "στην παραλία Μεσαχτής Ικαρίας, κατά το μήνα Ιούλιο 2009, από κοινού ενεργούντες, έχοντας κοινό δόλο μετά από συναπόφαση (...) με πρόθεση παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψουν κάποιους άλλους". Ότι οι κατηγορούμενοι "αν και σύμφωνα με την υπ' αριθ. 1038460/2439/Β0010/15-4-2009 ΚΥΑ των Υφυπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών παραχωρήθηκε με αντάλλαγμα το δικαίωμα απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους ΟΤΑ Α' Βαθμού με σκοπό (...) εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κ.λπ. και με το άρθρο 6 ορίστηκε αντάλλαγμα 20% επί των εσόδων που πραγματοποιεί ο ΟΤΑ από την άσκηση δραστηριοτήτων στον αιγιαλό και την παραλία, εντούτοις το 2009 ο Δήμος Ραχών δεν εκμίσθωσε χώρους αιγιαλού και παραλίας και τοποθέτησε δικές του ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν, αποστερώντας από το Δημόσιο το αντάλλαγμα που θα απεκόμιζε από τη μίσθωση".
 
Γι' αυτό τους κατηγορούν με τόσο βαριές εκφράσεις λες και είναι εγκληματίες! Διότι αν και υπήρχε κυβερνητική απόφαση οι δήμοι να μισθώνουν σε επιχειρηματίες παραλίες, αυτοί να οικονομάνε από την τσέπη όποιου καίγεται για ένα μπάνιο, και να δίνουν ένα ποσό στο δήμο κι ένα ποσοστό στην κεντρική διοίκηση ώστε όλοι (αστικό κράτος, συμβιβασμένοι δήμαρχοι και επιχειρηματίες) να είναι ικανοποιημένοι, η τότε δημοτική αρχή Ραχών αρνήθηκε να χαρατσώσει το λαό. Αντιθέτως, έστησε υποδομές ώστε οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν το δικαίωμα στην παραλία δωρεάν.
 
Παρακάτω: "Κατόπιν παράπονων που έγιναν στην Κτηματική Υπηρεσία Σάμου από τους μέχρι πρότινος εκμισθωτές - επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του συγκεκριμένου δήμου και ενόψει της νέας θερινής περιόδου, δηλαδή του 2010, απεστάλη στο Δήμο Ραχών (...) έγγραφο της άνω υπηρεσίας, με το οποίο του γνωστοποιούσαν στον ανωτέρω δήμο ότι θα πρέπει να μισθώσει τις παραλίες Μεσακτής και Λιβαδίου, άλλως θα ανακαλούσαν την παραχώρηση του δικαιώματος επί της παραλίας προς το δήμο. Ο Δήμος Ραχών απάντησε ότι δεν πρόκειται να μισθώσει ούτε κατά το έτος 2010 παραλίες (...) Αποφασίσθηκε τον Ιούνιο του 2009 από το Δημοτικό Συμβούλιο του άνω δήμου η μη ενοικίαση της άνω παραλίας καθώς και όλων των παραλίων του δήμου σε ιδιώτες". Επίσης, κατηγορούνται γιατί εφαρμόζοντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απομάκρυναν καντίνα και "εγκαταστάσεις" επιχειρηματία από την παραλία "με αποτέλεσμα να βλάψουν τον (σ.σ. επιχειρηματία) εγκαλούντα".
 
Άλλη μια περίπτωση που το αστικό κράτος, μηχανισμοί και "λειτουργοί" του δείχνουν για ποιανού το συμφέρον δουλεύουν. Όχι για το λαό της περιοχής και τους επισκέπτες που απολάμβαναν τις παραλίες της ελεύθερες από κόστος, είχαν σκιά και ξαπλώστρα χωρίς να πληρώνουν. "Εξανέστησαν" γιατί η δημοτική αρχή δεν επέτρεψε την έμμεση ιδιωτικοποίηση των παραλιών, την κερδοσκοπία ακόμα και πάνω στην άμμο, τον ήλιο και τη θάλασσα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: