Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου 15μελούς Συμβουλίου Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων Φούρνων

Δελτίο Τύπου 15μελούς Συμβουλίου Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων Φούρνων
 
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Φούρνων, με αφορμή την έλλειψη καθηγητών, θέλουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση  αλλά και τις θέσεις τους για τα ακόλουθα θέματα.
Ξεκινώντας με τα προβλήματα:
 
  1. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν είχαμε για άλλη μια χρονιά καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά μαθήματα είτε να μην έχουν διδαχθεί καθόλου μέχρι και τώρα είτε να ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση (Νοέμβριο, Ιανουάριο… ακόμη και Φεβρουάριο!!!). Επίσης, η παραπάνω κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα η ύπαρξη των μαθημάτων επιλογής να είναι πλασματική (π.χ. οι συμμαθητές της Α’ Λυκείου, ενώ επέλεξαν το μάθημα της Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, τους επιβλήθηκε στην ουσία να παρακολουθήσουν το μάθημα «Εφαρμογές Πληροφορικής Υπολογιστών», διότι πολύ απλά μόνο γι’ αυτό το μάθημα υπήρχε καθηγήτρια).
  2. Παρόμοια κατάσταση με τα μαθήματα επιλογής είναι και αυτή της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης που στο δικό μας σχολείο υπάρχει σε ελάχιστα μαθήματα και για ελάχιστες ώρες.
  3. Φέτος έφυγαν δύο συμμαθητές μας από την Γ’ Λυκείου και πέντε από την Β’ Λυκείου. Μια κατάσταση που όπως φαίνεται θα συνεχιστεί. Για εσάς μπορεί να είναι απλοί αριθμοί, για εμάς όμως είναι οι φίλοι μας!
  4. Ήταν «συγκινητικό» το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάληψης μας στα τέλη Οκτώβρη, δεν φαίνεται όμως να ενδιαφέρεται εξίσου για τις ώρες που χάσαμε επειδή δεν είχαμε καθηγητές.

Για το λόγο αυτό:
  1. Απαιτούμε η έναρξη όλων των μαθημάτων να γίνεται το Σεπτέμβρη, ώστε να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες  στη μόρφωση με τα υπόλοιπα παιδιά στην Ελλάδα.
  2. Ειδικότερα για φέτος απαιτούμε:
α. Να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους συμμαθητές μας της Γ’ Λυκείου ώστε να διορθωθεί η παραπάνω αδικία καθώς και
β. Να εξαιρεθούν οι συμμαθητές μας της Α’ Λυκείου από την Τράπεζα Θεμάτων.
 
Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε η ανακοίνωσή μας να βρει ανταπόκριση, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014 να βρούμε στο σχολείο μας τόσο όλους τους καθηγητές που χρειαζόμαστε όσο και όλους του συμμαθητές μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: