Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΝΕΕΣ ΜΚΟ ΟΙ ΚΟΙΝΣΕΠ;

ΝΕΕΣ ΜΚΟ ΟΙ ΚΟΙΝΣΕΠ;

Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου. Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς» τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς». (http://gr.news.yahoo.com)

Τα παραπάνω, αποτελούν άλλη μια πολιτική δικαίωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου όχι από την πλευρά του δικού της ιδεολογικού χώρου, αλλά από φωνή εντός των τειχών και από επίσημη θέση.

Είναι μια απάντηση και προς τις δημοτικές αρχές νεροκουβαλητές της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως της Χίου και των παρατρεχάμενών της και προς εκείνους της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» -δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν ανεξάρτητοι τύπου «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», που σπέρνουν αυταπάτες στο λαό, ότι θεσμοί του συστήματος ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, κ.λπ. μπορούν  να λειτουργήσουν «υγιώς»  και έξω από τα πλαίσια πολιτικών και άλλων διαπλοκών.

Από την άλλη, η βιομηχανία απ’ ευθείας αναθέσεων έργων με αποφάσεις του ίδιου του Δημάρχου, που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ρουσφετολογικής πολιτικής, την καλλιέργεια του κύκλου ημετέρων σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής διαφθοράς και της εξαγοράς συνειδήσεων. Μόνο το 2013 υπάρχουν 53 αποφάσεις δημάρχου για απευθείας έργα στον προαναφερομενο κύκλο, ενώ η ανεργία στους οικοδόμους και στα άλλα συναφή επαγγέλματα βρίσκεται στο κόκκινο!

Το σλόγκαν, «Θέλεις δουλειά ή Εργάκια, φήφισέ μας, μπες υποψήφιος»,  τείνει να πάρει λίγο πριν τις εκλογές διαστάσεις επιδημίας, χωρίς φυσικά κανείς πολιτειακός παράγοντας να αντιδρά και αυτό είναι άλλη μια αντίφαση της σαπίλας του συστήματος, αφού οι διαπιστώσεις του κ. Ρακιτζή, είναι διαπιστώσεις για κατανάλωση, χωρίς πρακτική σημασία.

Γι αυτό και λέμε: Να πάνε σπίτια τους.

«Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο και στην Περιφέρεια, ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να ανατραπεί το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, για να μπει ένα λιθαράκι στη συμμαχία του λαού, για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.

17-3-2014
Λαϊκή Συσπείρωση ΧΙΟΥ
www.lschios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: