Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μυτιλήνη: Κινητοποίηση στη Φοιτητική Λέσχη - ΜΑΣ: Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές

Kινητοποίηση στη λέσχη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μάρτη.
 
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την κυβέρνηση που περνάει τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Μερίδα ευθύνης έχουν και οι πρυτανικές αρχές όπου είναι το δεξί χέρι αυτής της πολιτικής στα πανεπιστήμια και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την εφαρμόσουν.
 
Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο νόμος έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και πλέον, από τις 3.843 αιτήσεις φοιτητών, δικαιούχοι είναι οι 2001. Αντίστοιχα, στη Μυτιλήνη από τις 1064 αιτήσεις δικαιούχοι μόνο οι 663 με αποτέλεσμα σημαντική μερίδα φοιτητών από λαϊκές οικογένειες να μην δικαιούνται δωρεάν σίτιση και να υποχρεώνονται να καταβάλλουν το ποσό των 3 ευρώ.
 
Το ΜΑΣ καταγγέλλει το ξεπούλημα του πανεπιστημίου σε ιδιώτες το οποίο εντάσσεται στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε επιχείρηση, τους φοιτητές σε πελάτες και το εμπόρευμα - γνώση σε πανάκριβο προϊόν για λίγους.
Μην ανέχεσαι να σου λένε ότι δεν περισσεύει τίποτα για σένα και τις ανάγκες σου. Καμία επιχείρηση δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια.
 
Διεκδικούμε:
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών στη σίτιση.
  • Να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης.
  • Εστιατόρια και κυλικεία στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Έξω οι εργολάβοι από τη σίτιση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πρόσληψη του προσωπικού της λέσχης από το Πανεπιστήμιο».
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια: