Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Στην Ουκρανία

 
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν αποτελούν «νίκη της δημοκρατίας», αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτ' απ' όλα για τον ίδιο το λαό της Ουκρανίας. Η νέα ουκρανική κυβέρνηση συγκροτείται από αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις και εκπροσώπους τμημάτων της ουκρανικής ολιγαρχίας που απέκτησαν πολιτική και οικονομική ισχύ μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου και της σοσιαλιστικής σοβιετικής κληρονομιάς. Αναρριχήθηκαν στην εξουσία με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, για την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών σχεδιασμών.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, ότι οι ναζιστικές οργανώσεις, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων σε βάρος των λαών. Αποδεικνύεται επίσης ο ψευδεπίγραφος «αντιφασισμός» και «αντιρατσισμός» της ΕΕ, τη στιγμή που η ίδια η ΕΕ παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσο οι εργάτες και τα άλλα εκμεταλλευόμενα στρώματα δεν αναπτύσσουν τη δική τους αυτοτελή πολιτική δράση ενάντια στους εκμεταλλευτές τους, θα γίνονται «κλοτσοσκούφι» στα συμφέροντα των αστών. Είναι παράδειγμα για το τι συμβαίνει εάν οι εργαζόμενοι στοιχίζονται πίσω από τμήματα των αστικών τάξεων των χωρών τους, πίσω από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

 
αναδημοσίευση από Λαϊκή Επιτροπή ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  www.kalamarias.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: