Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΣΑΜΟΣ: Περιοδείες σε όλο το νησί από τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Τζίχα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αντ. Δράκο

ΣΑΜΟΣ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες
Περιοδείες σε όλο το νησί από τον υποψήφιο δήμαρχο Κ. Τζίχα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αντ. Δράκο
Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Σάμου του ΚΚΕ για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δράκος επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα τα χωριά Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Ηραίον, Μαυρατζαίοι, Κονταίικα, Υδρούσα, Λέκκα, Ανω Βαθύ, Κοκκάρι, Κουμαίικα, Σκουραίικα, Νιοχώρι, καθώς και τους εργασιακούς χώρους της ΕΟΣΣ και του Νοσοκομείου.
Στις συζητήσεις με κατοίκους των χωριών διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά η εγκατάλειψή τους, η απροθυμία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής να λύσουν έγκαιρα ακόμη και απλά καθημερινά προβλήματα (καθαριότητα, ύδρευση, αγροτική οδοποιία κ.ά.), ενώ την ίδια στιγμή με ευκολία προχωρούν στην υποβάθμιση σχολείων «διώχνοντας» νέες οικογένειες από τα χωριά και αδιαφορούν για τις ελλείψεις αγροτικών γιατρών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Συντάσσονται με τις πολιτικές της ΕΕ που απαξιώνουν το δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και ενισχύουν την κερδοσκοπία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στηρίζουν επίσης την ΚΑΠ και την άρση της «αναγκαστικότητας» για να λειτουργήσει η «ελεύθερη αγορά» σε βάρος των αμπελουργών και των αγροτών γενικότερα.
 
Σχολιάζοντας αυτή την κατάσταση, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισήμαναν ότι «πρόκειται για τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των κομμάτων που υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στην περιφέρεια και το δήμο που υπηρετούν συνειδητά αυτή την πολιτική. Ο λαός έχει τον τρόπο ν' αλλάξει τα πράγματα» επισήμαναν, «δηλώνοντας με την ψήφο του και στις τρεις κάλπες τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ και τη θέλησή του να ορθώσει το ανάστημά του με τους αγώνες του απέναντι στην επίθεση που δέχεται».
Οι Αντώνης Δράκος και Κώστας Τζίχας μαζί με υποψηφίους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν επίσης περιοδείες στα δυο μεγάλα εμπορικά κέντρα του νησιού, στο Καρλόβασι και το Βαθύ, όπου συνομίλησαν με εμπόρους, επαγγελματίες και καταναλωτές και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για άλλη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων που βρίσκονται κυριολεκτικά σε κατάσταση απελπισίας. Πάρα πολλοί είναι ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το Ταμείο τους, ενώ διατρέχουν παράλληλα τον κίνδυνο να βγουν σε πλειστηριασμό περιουσιακά τους στοιχεία. Αλλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φοροεπιδρομή ή στην εξυπηρέτηση δανείων τους στις τράπεζες. Στο μεταξύ τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά, αφού ο τζίρος έχει μειωθεί δραματικά από την αδυναμία των άλλων λαϊκών στρωμάτων να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.
«Το ΚΚΕ είναι ο μόνος ειλικρινής συμπαραστάτης των αυτοαπασχολούμενων», τόνισαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «διότι γι' αυτά που σήμερα όλοι διαπιστώνουμε είχε μιλήσει και προειδοποιήσει έγκαιρα. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν αφήνει περιθώρια στη μικρή επιχείρηση. Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν συμμαχία με τα μονοπώλια και υπερασπίζονται τα κέρδη τους. Γι' αυτό οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν άμεσο συμφέρον να δημιουργήσουν τη δικιά τους συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους μικρούς αγρότες, για την ανατροπή αυτού του δρόμου ανάπτυξης. Εχουν άμεσο συμφέρον να στηρίξουν και εκλογικά το ΚΚΕ για να πάρει μπρος η λαϊκή αντεπίθεση, πριν προχωρήσει ακόμη πιο οδυνηρά για τους αυτοαπασχολούμενους η πολιτική της εξαφάνισής τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: