Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τραγική η κατάσταση στο χώρο της Υγείας στο νησί μας

Την τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας στη Λέσβο, καταγγέλλει η τοπική Γραμματεία Υγείας Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την στιγμή που η λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού μας έχει χτυπήσει κόκκινο λόγω τον σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό.Την στιγμή που τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία υπολειτουργούν. Η 2 ΥΠΕ εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, ξανακτυπά. Συνεχίζει τις μετακινήσεις Γιατρών (δυο αυτή τη φορά) προς τον Άη Στράτη προκειμένου να καλύψει ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο χώρο της Υγείας.

Χωρίς να δίνει σημασία για τα κενά που θα δημιουργηθούν σε μια σειρά χωριά -Μόρια ,Θερμή, Μιστεγνα, στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, στη μονάδα τεχνητού νεφρού, αλλά και στις ίδιες τις εφημερίες, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να μένει ξεκρέμαστος , χωρίς ιατρική κάλυψη.

Την στιγμή που η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει μέρα με την μέρα, οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην παραπέρα μείωση του προσωπικού, επιδεινώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση. Ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός.

Οδηγούν στην υποβάθμιση και στην απαξίωση τη δημόσια και δωρεά υγεία ώστε να βρουν «πεδίο δόξης λαμπρό» οι ιδιώτες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι γιατροί, δεν παύουν να είναι και άνθρωποι με οικογένειες και πολλοί εξ αυτών να έχουν και μικρά παιδιά. Η μια δε εκ των δυο γιατρός, έχει δυο μικρά παιδιά, ο σύζυγος της δουλεύει στο τεχνικό τμήμα του νοσοκομείου, έχει ανακληθεί η άδεια του λόγω έλλειψης προσωπικού και υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα όσο αφορά τη φύλαξη τους, ιδίως τις ημέρες των διακοπών που κάθονται στο σπίτι και θα είναι μόνα.

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της κυβέρνησης και της 2ης ΥΠΕ και απαιτούμε.
  • Να σταματήσει το ξεσπίτωμα εργαζομένων.
  • Άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μονίμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Επάνδρωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Άη Στρατη.
  • Όχι στην υποβάθμιση και στη απαξίωση της δημόσιας - δωρεάν Υγείας.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: