Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Κάλεσμα του ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ για την Πρωτομαγιά

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εργάτες, εργάτριες, νέοι, αγρότες, ΕΒΕ, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,
Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Σαπφούς την 1η Μάη και ώρα 10.30 το πρωί
 
Φέτος συμπληρώνονται 128 χρόνια από το 1886, που η παγκόσμια εργατική τάξη, με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους του Σικάγο διεκδίκησαν 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση.  Το δίδαγμα από την ματωμένη θυσία των εργατών του Σικάγο είναι ότι η εργατική τάξη από την εμφάνιση της μέχρι και σήμερα τίποτα δεν κέρδισε χωρίς το δικό της αγώνα, χωρίς τη δική της οργάνωση, χωρίς τις θυσίες χιλιάδων εργατών και εργατριών, χωρίς τη διαρκή αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας των αφεντικών. Έβρισκε πάντα το δρόμο, τον τρόπο, με πρωτοπόρους αγωνιστές, άνοιγε δρόμους, απελευθέρωνε τεράστιες δυνάμεις, έβρισκε τη δύναμη να ξεπερνάει εμπόδια, να διδάσκεται από την πείρα της, να καταγράφει κατακτήσεις και να θεμελιώνει δικαιώματα.
Η πρώτη Μάη είναι ημέρα απεργίας, ημέρα μνήμης της πάλης των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας, αγώνων που κερδήθηκαν με αίμα. Η πρώτη Μάη δεν είναι αργία, όσο και να την υπονομεύουν οι κυβερνήσεις, είτε μετακινώντας την ημέρα, είτε προσάπτοντάς της άλλον χαρακτήρα, άσχετο με την πραγματική της σημασία.
15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ :ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ –ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να γυρίσουμε τις πλάτες στους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που έχουν γίνει οι καλύτεροι πλασιέ της εκμετάλλευσης, μανιώδεις υποστηριχτές της «ανταγωνιστικότητας», σπέρνουν σε κάθε τόπο δουλειάς το συντεχνιασμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Να στείλουμε στο αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία». Είναι οι καλύτεροι και οι πιο έμπιστοι υπάλληλοι των αφεντικών για να μπορούν να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια.
Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!
Συνεχίζουμε τους αγώνες μας  και διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Nα υπογραφούν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας.
  • Να ακυρωθούν οι νόμοι με τους οποίους υπονομεύτηκαν οι κλαδικές συμβάσεις και η Ε.Γ.Σ.ΣΕ και καθιερώθηκαν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, μειώθηκαν οι συντάξεις και αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι με τους οποίους μειώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας, τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ.
  • Να αυξηθεί το επίδομα της ανεργίας, να δίνεται ανεξαιρέτως σε όλους τους άνεργους που αναζητούν και δεν βρίσκουν δουλειά και να δίνεται καθ’ όλη την διάρκεια της ανεργίας.
  • Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων για την υγεία και καθολική πρόσβαση χωρίς καμιά προϋπόθεση όλων στα δημόσια κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, καθώς και στην παροχή της αναγκαίας ιατρο-φαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Να σταματήσουν άμεσα τα χαράτσια της εφορίας, να καταργηθούν οι νόμοι που τα καθιέρωσαν, να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός και κατάσχεση σπιτιού.
Ζήτω η 1η Μάη!   Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: