Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ακροδεξιοί "ακτιβιστές" στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα «παιχνίδια» με τους υποψήφιους των ευρωεκλογών 
Νέο ζήτημα ενέσκηψε στον ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψηφίους που ανακοινώνει για τις εκλογές, αυτή τη φορά με την υποψηφιότητα της Σετιχά Σουλεϊμάν, η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέλεξε η ΚΕ την περασμένη Κυριακή να συνθέσουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Επισήμως η Σ. Σουλεϊμάν παρουσιάστηκε σαν ακτιβίστρια Ρομά, εντούτοις η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, βοά για το ρόλο της, που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ύποπτος. !
Οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, κατηγορώντας την Σ. Σουλεϊμάν για σχέσεις με την «ακροδεξιά»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ, μιλώντας στο «e-thrakinews.gr», δήλωσε: 

«Έγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. 
Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γυναίκα, όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Τέρενς Κουίκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στο δικό μας χώρο».

Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί και η υποψηφιότητα του Κουρτ Αχμέτ στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προέδρου της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), με στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με τη στήριξη της «ΤΕΞ».

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, όσο και η υποψηφιότητα του Κ. Αχμέτ  επιβεβαιώνουν εμφατικά το γεγονός ότι οι επιλογές τύπου Καρυπίδη δεν αποτελούν «μεμονωμένα λάθη», αλλά στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του, να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανάληψη και τη διαχείριση της αστικής διακυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν τα παζάρια για τις εναπομείνασες οχτώ υποψηφιότητες συνεργαζομένων στις ευρωεκλογές. 
Αργά το βράδυ, η ΠΓ ανακοίνωσε 6 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης (ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία), καθώς και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λ. Κατσέλη, Νικήτας Κανάκης. 

Σε μια αναφορά που φαίνεται πως έχει άμεση σχέση και με το θέμα που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα της Σ. Σουλεϊμάν, η ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι εναπομείνασες δύο υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Θα υπάρχει υποψηφιότητα από τη μειονότητα».

Διαβάστε επίσης: Για φαντάσου...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: