Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΕΚ για την μετακίνηση Ιατρών στον Άη Στράτη

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ



Εργαζόμενε - εργαζόμενη

Την στιγμή που η λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιού μας έχει χτυπήσει κόκκινο λόγω τον σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, την στιγμή που τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία υπολειτουργούν ,το υπουργείο υγείας, εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξαναχτυπά. Συνεχίζει τις μετακινήσεις Γιατρών (δυο αυτή τη φορά) προς τον Αι Στράτη προκειμένου να καλύψει ανάγκες που δημιουργούνται λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο χώρο της Υγείας, χωρίς να δίνει σημασία για τα κενά που θα δημιουργηθούν σε μια σειρά χωριών της Υπαίθρου (π.χ. Μόρια, Θερμή κ.α), στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, στη μονάδα τεχνητού νεφρού, αλλά και στις ίδιες τις εφημερίες, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων να μένει ξεκρέμαστος, χωρίς ιατρική κάλυψη.

Την στιγμή που η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει μέρα με την μέρα, οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην παραπέρα μείωση του προσωπικού, επιδεινώνοντας και με αυτόν τον τρόπο την κατάσταση.

Ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός.

Οδηγούν στην υποβάθμιση και στην απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν υγείας ώστε να βρουν «πεδίο δόξης λαμπρό» οι ιδιώτες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Οι γιατροί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, δεν παύουν να είναι και άνθρωποι με οικογένειες και πολλοί εξ αυτών να έχουν και μικρά παιδιά. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα ιατρών, προσωπικού νοσοκομείων και όλων των εργαζομένων. 
Είναι υπόθεση όλου του λαού.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της κυβέρνησης και της 2ης ΥΠΕ και απαιτούμε.

• Να σταματήσει το ξεσπίτωμα εργαζομένων.
• Άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μονίμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
• Επάνδρωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Αι Στράτη.
• Όχι στην υποβάθμιση και στη απαξίωση της δημόσιας -δωρεάν υγείας.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ.
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: