Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος: Φτάνουν πια οι δικαιολογίες! Ας πάρουμε... μια θέση!

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος 
Ηθοποιός 

Να 'μαστε πάλι εδώ. Παρόντες... Προεκλογικά... Προ των εκλογών. Προ των επιλογών μας. Και προ των ευθυνών μας. Για άλλη μια φορά, θα χρειαστεί να μεταφράσουμε την πραγματικότητα... και να πάρουμε θέση!

Και παρ' όλο που μπορεί να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως αυτά που συμβαίνουν δεν μπορεί να είναι πραγματικά, ή μάλλον είναι τόσο πραγματικά όσο πραγματική είναι η πραγματικότητα... εμείς οφείλουμε να πάρουμε θέση!

Για την ώρα, δείχνουμε να είμαστε φοβισμένοι. Αλλά,... τι φοβόμαστε, άραγε; Μήπως το να αναλάβουμε την ευθύνη και το κόστος της όποιας αλλαγής;... Ποιος ξέρει; Πάντως, για την ώρα ο «εχθρός» φαίνεται πως έκανε πολύ καλά τη δουλειά του: έχει το πάνω χέρι! Ενώ ο λαός μας δείχνει να είναι μουδιασμένος, αναποφάσιστος, ανέτοιμος και πάνω απ' όλα φοβισμένος! Γιατί;... 

Η λύση, κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στο αντίθετο τού κάθε συμπτώματος! Π.χ. ... Δεν ξέρει; Τότε, να μάθει! Δεν άκουσε; Να ακούσει! Δεν έμαθε; Να μάθει! Δεν κατάλαβε; Να καταλάβει! Δεν πληροφορήθηκε; Να πληροφορηθεί! Δεν τόλμησε; Να τολμήσει! Δεν αντέδρασε; Να αντιδράσει! Κ.λπ. κ.λπ... Φτάνουν πια οι δικαιολογίες! Ας πάρουμε... μια θέση!

Ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Αλλιώς θα παραμείνουμε δέσμιοι μιας πλειοψηφίας που είναι, ίσως, σε σύγχυση αλλά, όπως και να το κάνουμε, ορίζει τη ζωή μας! Ας μη χάσουμε, και πάλι, άλλη μιαν ευκαιρία. Ας είμαστε παρόντες και ας πάρουμε θέση!

Και να θυμόμαστε πως: πριν την όποια μεγάλη επανάσταση θα χρειαστεί να προηγηθεί ίσως μια μεγαλύτερη ατομική, προσωπική και εσωτερική εξέγερση! Ο εξεγερμένος άνθρωπος ας είναι το ζητούμενο του καιρού μας...

Δηλώνω παρών! Ψηφίζω ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: