Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Λέσβος: "Διαρροές" και "άγχος" με στόχο τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (του Νίκου Ζαρταμόπουλου *)

ΛΕΣΒΟΣ: «ΔΙΑΡΡΟΕΣ» ΚΑΙ «ΑΓΧΟΣ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μια εβδομάδα πριν από τον 1ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και στη Λέσβο ήδη κάποιοι επιτήδειοι ξεκίνησαν τα «κόλπα» τους. Μιας και δεν έχουν επίσημες δημοσκοπήσεις να δημοσιεύσουν (ή μήπως έχουν αλλά δεν τους αρέσουν αυτά που δείχνουν;) άνοιξαν την κάνουλα των «δημοσιογραφικών διαρροών».
Πρώτο κρούσμα: σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο παρουσιάζεται ως «είδηση» δημοσκόπηση για τον Δήμο Λέσβου, που «μαθεύτηκε» από τον επικεφαλής της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας και με την οποία γελούν μέχρι και οι πέτρες... 
Δεύτερο κρούσμα: κεντρικό θέμα σε εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα και σε ομώνυμο πολιτικό ιστότοπο γίνεται άρθρο σχολιαστή ο οποίος διατείνεται ότι «ξέρει» τι λένε οι δημοσκοπήσεις αλλά δεν μας το λέει από σεβασμό στην …δεοντολογία. Κι όμως ολόκληρο το άρθρο είναι γραμμένο με βάση το ένα και μοναδικό στοιχείο απ’ όσα ο σχολιαστής «ξέρει» και «δεν κρατιέται» να μην μας το πει: μας λέει δηλαδή ότι το κρίσιμο ζήτημα των επερχόμενων εκλογών στη Λέσβο είναι «τι θα κάνει το ΚΚΕ» στον …2ο γύρο, εξαίροντας μάλιστα με διάφορες «κολακευτικές» εκφράσεις τον «ρυθμιστικό του ρόλο»! Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αρθρογράφος –ο ίδιος που «ψιθυρίζει» με «εμπιστευτικό» (!) ύφος στους αναγνώστες τις «πληροφορίες» και τις «σκέψεις» του- προβληματίζεται γι’ αυτό που θα επιλέξει να πει το ΚΚΕ στους ψηφοφόρους του (στον 2ο γύρο πάντα) όχι δημόσια με την «ξύλινή του γλώσσα» καθώς λέει, αλλά με την «έντεχνη διαρροή του μηνύματος που είναι σαν το νερό που περνάει κάτω από το άχυρο». Απουσιάζει προφανώς από τον αρθρογράφο η συναίσθηση πως, όταν προβάλλει κανείς σε ένα πρωτοσέλιδο το άγχος του για το τι θα κάνει το ΚΚΕ στον 2ο γύρο, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μάλλον αγχώνεται μη τυχόν το ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ παρόν στον 2ο γύρο… Ούτε μάλλον έχει συναίσθηση ότι περιγράφοντας τόσο γλαφυρά τη μέθοδο που ο ίδιος χρησιμοποιεί σε αυτό το «ρεσιτάλ δεοντολογίας» προδίδεται. Πιστεύει άραγε ότι οι αναγνώστες του θα καταπιούν το δικό του «άχυρο» σαν «κουτόχορτο» και δεν θα δουν τα βρομόνερα που εντέχνως προσπαθεί να «περάσει από κάτω» αποδίδοντας στο ΚΚΕ την πρακτική των «εντέχνων μηνυμάτων»; Ο καθένας ξέρει ότι το Κόμμα αυτό, πάντοτε διακηρύσσει δημοσίως και ηχηρά τη γραμμή και τις αποφάσεις του. Ο καθένας ξέρει ότι οι «ψιθυριστές των καφενείων» και οι «υδραυλικοί διαρροών» που κατά παράδοση εμφανίζονται την τελευταία προεκλογική εβδομάδα (και δεν θα αργήσουν να παραλάβουν τη σκυτάλη από τους αρθρογράφους) δεν ανήκουν στο ΚΚΕ αλλά ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟ το ΚΚΕ.

Οι τακτικές αυτές (όπως και οι τακτικές των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να …ανοίγουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν «την καρδιά τους» για να δείξουν πόσο «κομμουνιστική» είναι, τακτικές που ήδη έχουν επισημανθεί και καταγγελθεί όπως τους άξιζαν) είναι γνωστά προβοκατόρικα εκλογικά τερτίπια των αστικών κομμάτων. Αναμένεται ωστόσο να ενταθούν όσο πλησιάζουμε στις 18 Μαΐου, κι όσο διαφαίνεται το ρεύμα υποστήριξης στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δυναμώνει και δίνει με αξιώσεις τη μάχη για είσοδο στον δεύτερο γύρο.

Οι «δημοσκοπήσεις» που έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που περιοδεύουν σε τόπους δουλειάς, σε γειτονιές και σε χωριά της Λέσβου παρουσιάζουν άλλου είδους ευρήματα, που δεν τα χωρά ο κουτοπόνηρος νους ορισμένων.  Δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του λαού έχουν ολοένα μεγαλύτερη αλλεργία στην πραγματική «ξύλινη γλώσσα», δηλαδή στα πανομοιότυπα κλισέ που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κόμματα που τάζουν «ανάπτυξη», «επενδύσεις», ΕΣΠΑ και άλλα πολλά καλούδια από το καλάθι της στρατηγικής της ΕΕ. Έχουν αλλεργία στην υποκρισία των ψηφοδελτίων που εμφανίζονται ως «αδέσμευτα», «ανεξάρτητα» και «αυτοδιοικητικά», έχουν αλλεργία στις κοκορομαχίες για το ποιος είναι «ικανός» και ποιος «ανίκανος», ποιος «καθαρός» και ποιος «λερωμένος» διαχειριστής. Έχουν αλλεργία στην «πονοψυχιά» των υποψήφιων που παρουσιάζουν τα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων σαν «ανθρωπιστική κρίση» η οποία χρήζει απλά «ανακούφισης», έχουν απηυδήσει με το θράσος των υποψηφίων εκείνων που θεωρούν πλέον τόσο δεδομένη τη μελλοντική φτώχεια του λαού ώστε φτάνουν να διαφημίζουν ήδη στα προγράμματά τους το «δίκαιο» μοίρασμά της.

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας στη Λέσβο καταλαβαίνουν ότι οι επερχόμενες τοπικές εκλογές, όπως και οι ευρωεκλογές, δεν είναι ένα πανηγύρι δημοσίων σχέσεων, όπου κανείς ψηφίζει φίλους και συγγενείς, «ικανούς» και «ανίκανους» διαχειριστές, αλλά μια κρίσιμη μάχη που αφορά το ψωμί και τα δικαιώματά τους, το άμεσο μέλλον των παιδιών τους. Ολοένα και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπροστά τους έχουν τα μνημόνια διαρκείας που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την ΕΕ και πρόκειται να εξαθλιώσουν τον λαό ακόμα περισσότερο σε όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας, καταλαβαίνουν ότι πίσω από τα παχιά αναπτυξιακά σχέδια που παρουσιάζονται σε Περιφέρειες και Δήμους κρύβονται μεγάλα φαγοπότια για το κεφάλαιο και ψίχουλα για τον λαό.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι της δουλειάς καταλαβαίνουν ότι η «γλώσσα του ΚΚΕ» -αυτήν που κάποιοι την κορόιδευαν και την κοροϊδεύουν σαν «ξύλινη»- είναι πολύ απλά η γλώσσα της αλήθειας, που έδειχνε από χρόνια -κι εξακολουθεί να δείχνει- με το δάχτυλο την «ξύλινη» ευρωενωσιακή και καπιταλιστική πραγματικότητα, που στο καλούπι της καλούνται σήμερα να μπουν όλες οι λαϊκές ανάγκες. Ολοένα και περισσότεροι καταλαβαίνουν σήμερα ότι, ούτε η ψήφος στα κυβερνητικά κόμματα και στους τοπικούς υποψηφίους τους, ούτε η ψήφος στα κόμματα και στους τοπικούς υποψήφιους της αντιπολίτευσης μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Όλοι τους –και οι κυβερνητικοί απολογητές και οι αντιπολιτευόμενοι «μνημονιοσχίστες»- προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα των «μνημονίων διαρκείας», να εξωραΐσουν την ΕΕ και την επερχόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, να κρύψουν ότι ο λαός –και σαν εργαζόμενος και σαν δημότης- είναι εκείνος που θα πληρώσει τον βαρύ λογαριασμό της με νέες σκληρές θυσίες.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λέσβο μπαίνουν στις δύο τελευταίες εβδομάδες της εκλογικής μάχης πλήρως προετοιμασμένοι έναντι πάσης πιθανής «διαρροής» (δημοσκοπήσεων, εμπιστευτικών πληροφοριών, λάσπης κτλ.). Όπλο τους δεν είναι ο ψίθυρος, αλλά η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση με κάθε συμπολίτη μας που συνειδητοποιεί ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα αλλά ταλαντεύεται. Το μήνυμα που μεταδίδει το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση στους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν σήμερα από τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης είναι ξεκάθαρο: και στις 18 και στις 25 Μαΐου μια θα είναι η πραγματική ψήφος αντίδρασης και τιμωρίας σε αυτούς που μας εξαθλιώνουν, η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ. Ειδικά στη Λέσβο μπορούμε να αφήσουμε τους ψιθυριστές «με την όρεξη» και να πετύχουμε αυτό που για τον λαό του νησιού μας και της περιοχής μας θα είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:

- στις 18 Μάη να περάσουν στον δεύτερο γύρο τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Λέσβου με Δήμαρχο τη Νίκη Τσιριγώτη και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με Περιφερειάρχη τον Στρατή Κόρακα
- στις 25 Μάη να περάσει ο Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου από τα χέρια των διαχειριστών των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, στις δυνάμεις που γνώμονά τους έχουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
- στις 25 Μάη να στείλει η Λέσβος ένα κατακόκκινο μήνυμα αντίδρασης στον μονόδρομο της ΕΕ και των μονοπωλίων ενισχύοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Νίκος Ζαρταμόπουλος
Συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ
Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Μυτιλήνη, 12 Μάη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: